Vår / sommar

Vad hände med våren? Den bara försvann! Nu är det ju sommar. Igår låg jag och solade vid havet i bikini och det är bara april, underbart! Idag har jag och Jens haft en helt fantastisk dag, fått massa gjort. Vi startade dagen med frukost på vår balkong och insåg då att vi hade en riktigt härlig morgonsol och förmiddagssol. Vi for bort och köpte golv för att göra det extra fint där ute. På tillbakavägen stannade vi på Hästö och solade lite. Sen var det dags att lägga golv. Vi sågade och fixade, skrubbade även hela balkongen och nu är där så fint. Snart ska vi plantera också! Vi avslutade med att äta middag där ute också och till vår förvåning hade vi ju även bästa kvällssolen. Så härligt!

Bilsport Performance & Custom Motor Show

Nu är sista dagen slut på mässan. Över 75 000 besökare har fått ta del av otroliga bilar och bilbyggen på Elmia i påskhelgen. Jag har varit där och både byggt upp och jobbat på mässan. Jättekul!
En av alla våra stora montrar. Denna var för tidningen Bilsport Classic.
Vår monter för Nostalgia Magazine.
Bilsport stora monter med över 2500 tidningar!
Här har vi bilarna från 2 Fast 2 Furious!



Converse!!!

Det har öppnat en Conversebutik i stan, helt fantastiskt! Billigt som tusan är det också. Ligger nere vid Borgmästarekajen. Helt klart värt att besöka!

I<3 MILANO

Nu har jag haft en fantastisk helg i min nya favoritstad Milano, det är verkligen min typ av stad. Trivdes så bra och hade gärna stannat kvar! Vi kom dit efter midnatt på torsdagen. Bra att vi kom på torsdagen så vi hade hela fredagen att spendera på stan. Vi hann med både lite shopping och strosade runt för att kolla in och lära känna staden lite. Kände mig hemma direkt. Solen sken och det var över tjugo grader, perfekt för att gå på stan utan att svettas allt för mycket.


Ingemar, Peters kompis som var med på resan och Peter vid Domen, mitt på torget. Otroligt vackert!


Jag och mamma tog några timmar själva och passade på att ta en lyxig fixa med glass och cappucino. Kan avslöja att det inte går att ta en budgetfika då det alltid hamnar över 200 spänn.

Kan ni gissa vad detta är? Verktyg? Jo visst men av vad? Jo choklad, hur fint som helst!
På fredagkvällen tog vi en taxi en bit från hotellet där vi käkade. Riktigt god förrätt med ett helt djur i olika typer av skinka plus en hel brödfabrik med friterat bröd. Jag och mamma skulle ha pasta och Peter och Ingemar tog pizza. Men vår engelskakunskap sattes på prov då mamma frågade vad clams var... Seafood... Ja räkor perfekt.... När tallrikarna kommer in så är det musslor på... Både mamma och jag tappade hakorna och frynte på näsorna. Ingen av oss skulle stoppa en mussla i munnen... Servitören frågade om allt var okej och vi sa att vi absolut inte tänkte äta det och att vi missuppfattade. Han tittade på oss en stund och sen tog han tillbaka tallrikarna och vi fick beställa något annat. Problemet var att vi fick sedan betala för båda rätterna... Humm, kommer aldrig glömma vad clams är!
LÖRDAG
Jag och mamma hade hela dagen själva och den tog vi vara på... 11½ timmars shopping!

Mitt i all shopping så var vi ju tvungna att ta en fika... och vem möter vi då, jo Hampe, Jens kompis från stan som flyttade ner till Milano på fredagen för att jobba där ett tag. Hur stor är den chansen i en så stor stad?

Fina gallerian Emanuelle, LYX!

Hela Milano var fylld med nya glänsande bilar, inga dåliga sådana heller. Men de körde som galningar och parkerade överallt...

SHOP TIL YOU DROP! Jupp så ont i fötterna, här försöker jag få ner allt blod i kroppen igen från händer och fötter... Helt slut! Ingemar konstaterade att vi hade svart bälte i shopping och jag är beredd att hålla med!

Ombytt och klar, ny jacka och nya brallor, redo för en bit mat!
Pasta åt vi kvällen innan så då var det dags för pizza såklart!
SÖNDAG!
Dags för utflykt till COMO-sjön! Vi tog tåget ca 35 minuter till en så vacker plats!

Omhändertagen!

Ojoj vilka jordgubbar, hoppas att ni kan se hur otroligt stora de är!

Så varmt och skönt, solglajjorna på!
Vi gick upp för en smal, lång gränd. Tungt och det tog aldrig slut...
Men fin utsikt var det!
Pasta och pizza var avkölarat. Då var det en annan Italiensk rätt kvar att prova Gnocchi, typ potatismos som stora bulgur men smakar lite pasta... Detta med saffranssås. Gott som tusan faktiskt, men speciellt!
Vi tog någon typ av vagn upp för ett högt stup, inte alls obehagligt... Eller!? Känslan att tänk om det släpper fanns hela tiden...

Köpte en väska och en plånbok på MANGO, lite av en favvisbutik, där köpte jag även en klänning. I övrigt blev det två klänningar till, två klockor, lite byxor, jackan, smycken och annat smått och gott!


Sista kvällen i stan dags för käk!

På vägen till ett pizzastället, som är känt för lokalbefolkningens godaste pizzor och billiga sådana, fann vi detta problemet. En glassig bil som trodde att han ägde vägen. Detta stoppade alla spårvagnar... Hade varit kul att se hur de löste detta!

Ja goda var de allt. Men oj så mycket ost och tjocka de var! Spontanini kan rekomenderas, men akta så ni inte sitter där för länge då blir ni utslängda. När sista tuggan är i munnen så är det dags att gå. Det är kö och allt går snabbt!

Känner mig hemma i Milano, men tjejen bakom mig blev inte så nöjd när hon såg att jag gillade hennes vespa!

Det blev ett gäng kassar, men de fick vi lämna på hotellet då vi fick pressa ner allt i våra väskor med rädsla för övervikt. Städerskan lär ju tycka vi är galna när hon ser dessa!


Måndag, klockan står på 04.00, det blev frukost på planet hem!
Nu vill jag tillbaka. MILANO ÄR VERKLIGEN MIN STAD!!!

RSS 2.0