Det blev sommar till sist

Nu är det vardag igen, fullt upp i skolan med retoriken, galet intensiv kurs. I morgon drar även jobbet igång på allvar.

Vi har haft en underbar helg. Här har ni bildbeviset från en skön söndag;


Mina älskade doggisar solar nere vid vår strand.


Vår lilla bod ger mig en härlig sommarkänsla!


Njuter av sommaren på vår brygga.


Söndagen bjöd på något varmare väder än midsommarafton, så denna båtturen var ruggigt härlig!


Vi tog båten runt hela vackra Karlskrona och la till för att  gå upp i staden. Där blev det en utsökt fika på Café Borgen, nytt och toppenfint!


Hemma igen, dags att bege sig mot tåget för en dryg tågresa hem till Varberg.

Det var en kanonhelg och hade gärna spenderat hela sommaren vid vår lilla stran!

Midsommar!

Nu sitter jag i vårt fina hus, tittar ner mot havet och ser regnet ösa ner. Vi kom till Karlskrona i torsdagskväll. Det var en skön sommarkväll så det blev en härlig kvällspromenad längs vattnet.

Igår var det midsommarafton. Vi startade dagen ute på Tjurkö hos Peters mor och far. Det bjöds på sill och potäter med jordgubbar efter, gott. Vädret var halvbra men det var uppehåll och solen visade sig så vi satt ute, det var ju trots allt midsommarafton.

Vi hade bestämt att vi skulle ut med båten på eftermiddagen. Eric och Peter gjorde en picknickkorg med goa rullar med sill och härliga gojor i, även en fiskburgare i klass med den jag åt i Smögen. Vädret var ingen höjdare och det blåste mycket. Men vi trotsade så vinterjackorna åkte på och vi for ut på havet. Det blev en vacker kväll och vi kom hem vid 9 tiden. Då var jag riktigt effektiv och pluggade hårt tills vi skulle sova, kanske inte så socialt men jag blev nöjd.

Idag kommer Marika och familjen till oss. Det var så länge sedan jag träffade dem, i Påskas. Jag ser fram emot att höra lilla Viktor snacka.

Hoppas på lite bättre väder i morgon, då får det väl bli en liten segeltur.


Vi tog på oss allt vi hade, vi skulle absolut inte frysa...


Mamma käkar fiskburgare...



Karlskronas skärgård är bra vacker!


Mamma frös inte, eller?

Tillbaka i Längan

Jahopp, nu har ett år gått i vårt hus, nu är det över och är tillbaka i Längan igen... Från 92 kvadrat till 20, vad hände där? Jo hur mycket prylar som hellst i lådor. Det bästa med detta är att det  är halva hyran och dusch (jag kan duscha hur länge jag vill i varmvatten).

Vi flyttade saker till halv 4 i torsdags natt. Eric åkte hem igår och jag har nu städat alla rum i huset själv, putsat fönster och i morgon blir det golvskurning.

Nästa vecka är det midsommar, vill bara säga det, nä det är säkert, jaha ni trodde det var halloween, ja det gjorde jag också för det känns som det är oktober. Men jag hoppas att sommaren kommer tillbaka. Jag ska iaf hem till Staun på torsdag, då måste det bli fint för jag hade tänkt vara på sjön och vid vår lilla strand.


Saknar er mina doggisar!

Fullt ös medvetslös!

Vilket slit!!! Varför har vi inte börjat packa tidigare tros?  Jo, tanken var ju att vi skulle lämna kvar det mesta här över sommaren. Men nu över en kväll fann vi ju det andra, som vi ska flytta till i augusti. Men andra ord blev detta just en enorm flytt istället för att tömma lite prylar... Har nu tre dagar på oss att tömma stället och flyttstäda, kris! Det är iaf perfekt att vi redan nu kan ställa bort våra saker, möbler och kläder som vi inte ska ha över sommaren, till det nya stället. Vi har fyllt hela deras föråd, uuops..

Inte nog med att vi inte har någon tid på oss knappt, Eric jobbar hela dagarna och åker till K.na till helgen... Det får alltså bli jag och skurmedlet som vår sköta städet... Ja Ja , nu ska allt ner i lådor...


VI FLYTTAR IN I AUGUSTI

Jag skämtar inte, vi ska bo i detta röda fina hus... Galet!!!

Klicka för att se nästa bildKlicka för att se nästa bildKlicka för att se nästa bild

Västkustens vackraste platser

I helgen var Mamma, Peter och mina älskade doggisar, Percy och Tilda här.

Vi åkte upp till Smögen, där blev det lite shopping på bryggorna och god lunch med havets läckerheter. Åkte sedan vidare till Lysekil, där vi övernattade och hade en härlig kväll med promenad på klipporna och resturang. Dagen efter hann vi med mycket, alla vackra små hamnar, ön där Saltön spelas in, där vi såg restuarangen Lilla Hunden mm. Vi var även på Marstrand, jag valde några hus som kan vara mina potentiella bostader om några år, ska bara tjäna mig en hacka först...
Tack mamma och Peter för en underbar helg!!!
Saknar er redan men kommer hem nästa vecka...


Har nu varit och köpt bananlådor, måste verkligen börja packa nu, ska ju flytta till helgen och vi har inte börjat ännu!!!


SMÖGEN


LYSEKIL


GRUNDSUND (Saltön)



MARSTRAND

En underbar Examen!

Jag hade verkligen en helt fantastisk dag igår. Jag hade inte direkt några förväntningar på dagen, dagarna innan kände jag inget speciellt, tills jag kom till skolan och alla var uppklädda och vi startade dagen med champange och jordgubbar. Då startade ett härligt pirr i hela kroppen och förstod att det verkligen var dags, examen!

V träffades i skolan 07.30 och sedan startade vi med redovisningarna av våra examensarbeten klockan 9.00. Vår var 11.00, jag vill gärna vara först så jag kan släppa det sen och verkligen bara lyssna på de andra. Men det gick bra.

12.00 var det lunch på Campus och där efter började vår mässa, här visade vi upp våra arbeten och kunde gå runt och kolla på alla andras. Det kom även lite företag dit, jag blev så otroligt glad då  Carro och Roger från Varberg Event kom dit och jag fick en blomma av dem, verkligen tack!

Vid 15 tiden var mässan över och det var tid för "piff", hem och svidade om till finstassen, fixade frillan och på med klackarna. Träffades vid 17 igen på en uteservering, för att sedan bege oss till Societen för fotografering. Det var även här vi spenderade hela kvällen.

Det bjöds på trerätters middag, allt var verkligen supergott, vin och vi fick även chamange under hela dagen. Med andra ord var det verkligen ett riktigt kalas! Efter maten gick vi till Bodegan, viket ligger i samma byggnad, här blev det dans och pianomusik. Jag kom hem närmare halv 3 i natt efter en helt underbar dag!


Jag och Linda vi vårt arbete på mässan! Det är vi som har kämpat tillsammans.


Jossan och Lotta!


Carro och jag var lika fina i våra tårtklänningar.


Linda och jag!


Lotta, Linda, jag och Jossan, gu` vad fina vi är!


Janna och Erik, Jag gillar denna bilden, de ser ut som några riktiga kändisar!


Förrätt!


I lokalen där vi åt.


Huvudrätt!

Efterrätt, vitchockladpannacotta, så otroligt god!

En dag kvar sen är jag Event Manager...

OJOJ! I morgon är det avslutning, galet, det har gått två år och jag är nu färdig Event Manager... Det kommer nog bli en toppen dag i morgon, trist att det ska bli lite dåligt väder bara. Men men, start med champangefrukost och jordgubbar, sen har vi redovisningar av våra examesarbeten och efter det får vi lunch. Företag och gamla studenter har blivit inbjudna till den mässan vi ska ha efter lunch, här kommer vi visa upp våra arbeten. På kvällen blir det trerätters på finstället och fest, tema cocktail chick!

Jag vill bara säga det att jag älskar sommaren! Igår var vi och spelade beachvollyboll till halv 11 på kvällen, underbart!!!


RSS 2.0