nyårsmat

Förrätt

Avokado med egengjord röra bestående av cream fraiche med citron, crabsticks, rom och gräslök, tillsamans med sallad, tomat och balsamico.



Huvudrätt

Rotstade rotfrukter med kalkonlindad kyckling fylld med kantarellcantadou och suger snaps.



Efterrätten blev ett fruktfat istället för fruktsallad



Vi spelade Sverigespelet och käkade Paradischoklad... En härlig nyårsafton!


Gott nytt år!

Idag har jag jobbat, många som i sista stund skulle finna sin nyårsstass. Nu är min karl hos mig igen, var rätt tomt här ett par dagar.

Hoppas att alla får en underbar kväll och att ni är rädda om er... Och snälla snälla ni skjut inte raketer, stackars små djur. Jag hade gärna varit hemma och tagit han om mina underbara doggisar vid tolvslaget, de är så rädda...

Nu är det snart dags att börja med maten.

GOTT NYTT UNDERBART ÅR TILL ER ALLA!!!!


Sovmorgon

Åh så härligt, idag ställde jag inte väckarklockan. Vaknade först vid halv 8 och var på väg att gå upp, men jag låg kvar och somnade tydligen om. Så jag vaknade halv 10 istället. Hade en slappar morgon och gick sedan till Anna vid 11, Vi pluggade en stund sen gick jag på stan. Jag gick till Dressmann och till min glädje skulle Karro sluta då, så vi gick och åt sushi och thaibuffé. Vi kanske ska åka till Kungsmässan i morgon om hon kunde låna bilden. I morgon kommer min karl hem också...




strosat

Jag har inget speciellt att skriva, lite trist nu när jag har tid att göra det... Idag har jag bara strosat, kollat in vad butikerna erbjuder till reapriser... Jag var så stolt då jag tagit mig från både, Gina, Lindex, JC, Hm utan en påse. I varje butik hittade jag flera saker jag tänkte köpa men istället för att gå till kassan gick jag och hängde tillbaka det. Jag liksom bara valde ut vad jag ville ha men eftersom jag inte har tillfälle att använda det mer än en möjligen två gånger så fick någon annan köpa det istället. Bra va?

Sen gick jag hem och åt lunch, gröt, skinka och leverpastejmacka, nu har jag ätit julmat varje dag och jag kommer så göra ett par dagar till... Men men sen är det ju ett helt år tills nästa gång man ska äta det. Efter lunchen tog jag PinkLady på en utflykt till Lassabacka... Strosade då runt i alla affärer där, skulle köpa tandkräm och schampo. Hem med det och så hade jag spanat in i Willys reklamblad att man kunde köpa ananas för 5 kr, en hel ananas... Hade först tänkt vänta någon dag men beslöt mig sedan för att cykla dit så det inte skulle ta slut. Men det var helt tomt... Sur. Men det skulle tydligen komma påfyllning i morgon så då far jag dit igen. Slog till på kyckling, lax, avokado och sharonger istället...

I morgon blir det troligen plugg med Anna... Nu ska jag gå och lägga mig och läsa, finns inte ett skvatt på tv idag, kolla på ett matprogram på 2:an nu, nyårsmat med hummer och lax. Kanske kan få mig något tips till på torsdag...

Natti...


Filmkväll


Sittter och kollar på Underbar och älskad av alla på tv4. Ganska skojig, man ska verkligen aldrig ljuga i en jobbansökan... Snacka om att sätta sig i skiten.

Tur att jag har min lilla gris här, är som en liten unge med ett gosdjur men annars är det ganska ensamt här..

Annandagen


Det var jättemysigt att jobba idag. Alla jobbade så vi var tre på varje sida. Jack & Jones är i samma butik men de är på olika sidor och kassan är uppdelad till de olika sidorna. Så det var två på varje sida i kassan och en på varje sida som gick och vek, städade och hjälpte kunderna... Gissa vilken roll jag fick! Jag vek typ samma tröjor tusen gånger... Det var stökigt men det var inte så hysteriskt som vi hade väntat oss. Vi kokte korv i köket till oss alla och Tess hade bakat julgodis. Jättemysigt!

Nu har jag ätit mitt lilla julbord som jag hade med mig, en härlig blandning. Macka med leverpastej, rödbetor, sill, skinka, senap, avokado mm. Der var gott. Jag har även mumsat på min marsipangris som jag fick av mormor, och nej Eric fick inte ens ett öra, thihi...

Jag har plockat upp lite julklappar, nedan är mina fina ljusklot och Erics Cook-bokstäver från London...



underbara jul!

Jag och Eric har varit hemma i karlskrona över jul. Det har varit en perfekt jul men jag hade gärna stannat lite längre.



Vi kom dit på tisdags kvällen och på onsdagen var det bakdag. Det blev en hel del julgodis!



På kvällen hade vi en myskväll hos min systers familj, vi spelade bingo och käkade julgodis...



Jag spelar bingo med Axel



Jag, Axel och lille Viktor


JULAFTON



Som jag har längtat efter julbord. Förr har jag bara ätit köttbullar och röbetssallad ungefär men nu är det sillen och allt det andra som är bäst. Allt var supergott!



Min Mormor




Utdelning av julklappar



Jag fick en hel del klappar och allt var kanonbra!



Här hjälper Percy mig att öppna ett paket.


JULDAGEN



Det blev julafton på juldagen också, då hela systers familj kom...



Det bjöds på kalkon, alltid lika underbart gott...



Min syster och Viktor



Julklappsutdelning igen



Min och Erics julklapp till Axel och viktor!

Tack för allt!

Nu ska jag snart gå till jobbet. REASTART!


tomtenatta

Sista jobbdagen innan jul... Idag är det tomtenatta och butikerna har öppet till 21. Men i eftermiddag blir det tåget till Karlskrona.

God jul!

21 dec Patouf


Josefin Strid

Josefin Strid / Braid DressJosefin Strid / Braid Dress

Josefin Strid är en fantastisk designer, vilka kreationer hon gör. Denna klänning är en av vinternyheterna...

En vinterdag i göteborg

Vi tog tåget mot Göteborg 11.40 och var framme 12.20. Det blev en snabb vända genom Nordstan, no shopping idag då plånbokens innehåll var måttligt litet, har konstaterat att alla pengar har gått åt till uteluncher och mat + julklappar. Dagen har fortsat på denna visa då det blivit både lunch och middag ute.



Efter en snabbvisit i Nordstan blev vi hungriga och begav oss till vårt favvisställe Fröken Olsson. Där blev det lunch bestående av vegetarisk lasagne och paj, vi delade hälften hälften så vi fick lite av varje. Sen blev det en liten vända på stan för att sedan konstatera att det väntade mörket hade kommit. Då gick vi bort mot Liseberg.



Efterlängtade brända mandlar hör julmarknader till. De blev även kanderade cashewnötter vilket jag aldrig har sett innan. Det var gott och ett perfekt alternativ till äldre som kanske inte vill förstöra sina tänder då de var en aning mjukare.



Jag hade även bestämt att jag skulle prova på knäckäppel med kokos. Men vilken miss, STENHÅRT. Så detta ska de äldre helt strunta i. Det gick inte att ta sig igenom den hårda knäcken. Jag fick slå äpplet allt vad jag kunde mot ett staket för att få hål på den så man kunde gnaga lite försiktigt. Jag hade fått för mig att det skulle vara varmt och kanske och inte så svårätligt.



Det var verkligen vackert med alla miljontals lampor...



När det väl var dags att bege sig mot tåget så hade jag varken fingrar, fötter eller lår kvar. det blev gatlopp genom hela staden till stationen, en och en halv timme till tåget skulle gå. Jahopp det var bara att leta efter middagsställe då. Valet föll till sist på grillbuffé på stället brevid SoHo.

Nu har vi börjat bli varma igen och är fortfarande proppmätta.

Godnatt!


Nu är fjärde ljuset tänt


19 dec


Första jullovsdagen

Sitter och äter frukost i lugn och ro. Min karl sover fortfarande. Men jag ska iväg och jobba sen, börjar kl 11. Han jobbar kväll idag också. Men det gör inget för idag jobbar han, ej praktik så han fick hoppa in extra.... Vi får en övernattning, mat och frukostbuffé för det. Inte illa.

I morgon ska vi till Göteborg. Gå en sväng på stan kolla runt lite och sen på Jul på Liseberg.

Snart ska vi hem. Mindre än en vecka kvar till julafton. Åh längtar!

Jullov

Idag var sista redovisningen innan jul, så nu är det lite julledigt men på högskolan har man inte jullov eftersom att terminan fortlöper till mitten av januari och vi har upppgifter över jul. Men lite ledighet får man faktist unna sig!

Redovisningen gick bra och jag måste säga att vi eventare är rätt grymma på redovisningar men det verkar som att butikschefesprogrammet också har övat en det på det då Anna är lika grym som oss eventare! Men cevilekonomer kanske inte kör så mycket på redovisningar...

Jag och Anna hade en mysdag i Borås sen iaf och firade att vi var lite lediga, liten shoppingrunda och lunch.

Nu är det fredagsmyyyys med rocky road.

Trevlig helg!!!

rocky road


Alla pratar om denna fantastiska godsak som Leila har skapat. Jag har inte lyckats smaka på den än. Jag fick receptet av Anna idag så det var väl bara till att göra det själv. Men man skulle ha mörk choklad i, jag gillar inte mörk så jag tog vanlig mjörlkchoklad, vilket bara smälter när man tar i den. Så den blev väl inte på riktigt antar jag. Men gott är det iaf..

12 kakor
600 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.


dagens fråga



I lördags var jag med i Hallands Nyheter, baksidan med dagens fråga!

sushi

Träffade Anna idag. Vi skulle förbereda lite infor morgondagens redovisning. Hon skulle börja jobba vid 13 och jag är ledig idag så vi tog en lunch, thai och sushibuffé. Det är gott, jag har ju nyligen lärt mig äta sushi, fast jag äter i och för sig det som inte är så mycket rå fisk, mycket gojjor och ris... Så jag kanske inte riktigt har lärt mig än, men jag är på god väg...



Ahh käkar med pinnar inte dåligt va... Är inte så duktig på det men det funkade till sushin men det fick bli gaffel till thaimaten.

Hagedorn

Fick lite bilder från Hagedornvisningen som var i september.


"gudomligt funky"

Hoppas att ni kollar in Kotyr.se lite då och då, jag älskar denna sida. Just nu är jag med med mycket i deras blogg, http://www.kotyr.se/blogg.aspx. Katarina och Nelly som driver Kotyr är så himla söta och snälla...




Kotyr



Idag har det varit plåtning igen. Nu börjar bilderna dyka upp på hemsidan, kotyr.se. På dess bilder ser ni kreationer från bella&bastian.

"Jag ser det snöar"

http://kotyr.blogspot.com/

http://www.kotyr.se/eShop/vandeurs/article439.aspx

van Deurs / Draped Dress  Black&White


Begravning

Kom precis hem efter att ha varit i Överlida på begravning. Det är min faster som har dött. Det var riktigt jobbigt såklart, många som var så otröstbara. Men det var ändå trevligt att få träffa alla som jag inte sett sen jag döptes... Massa kusiner hade jag och de hade massor av barn. Hon som dog hade 12 barnbarn, enbart pojkar.

Det var även på tiden att jag träffade min far, snart ett år sedan sen sist. Var skoj att se honom, så fin och uppklädd...

Just det, tokmycket snö har intagit Sverige. Jag är glad att vi inte har någon i Varberg men det var gott om det på vägen mot Överlida och längre ner, Falkenberg och Halmstad var tydligen helt vitt. Pappa fick köra i 40-50 hela vägen från Skåneland...

Sitter och väntar på att min kära karl ska komma hem från Kurorten nu...


Bra jobbat gruppen

Idag fick vi resultat från det grupparbete vi hade för någon vecka sedan:

Kommentar:
"Av alla grupper är ni den som läst instruktionerna "bäst". Ber man om detaljer så får man detaljer, ber man om annorlunda presentation så får man det. Bra jobbat, snyggt sammanställt och bra tänkt. Baserat på reflektionerna tror jag er grupp är den som haft minst dubbelarbete / koordinationsproblem och den metod ni jobbat efter är värd att ta efter. Utmärkt!"

Betyg: VG + + +

Det var inte dåligt bra... Man kan enbart få VG på högskolan men detta anser jag vara bättre, eller!?

Bra jobbat. Nu kör vi på med ett lika bra arbete till!!


Paradis



Fick julklapp från Kvantum idag. 50kr rabattcheck och en Paradisask. Gott, illa nog verkar det som att jag har börjat äta godis... Efter över tre år eller så är det fyra år nu till jul utan att äta godis. Men nu till jul får man unna sig lite julgodis minsann.

I morgon ska jag på begravning, det ska bli en aning jobbigt faktist. Men samtidigt spännade att träffa alla kusiner och släktingar jag aldrig har träffat.

KRAM på er

Brödbak

Idag är min karl ledig och jag börjar nu kl 13. Så vi bakade favvisbrödet idag på förmiddagen vilket resulterade i megagod mackbuffé till lunch!


Filmöjlk, vi hade bara filmjölk med skogsbär i, men det funkade fint det också. Sen i med sirap.


En blandning med bla rågkross, dinkel (fick inte avslöja mer än så)


Vi la även i vörtmix och nötter mm, för att göra det ännu godare.



Mmm så gott med varmt nybakat bröd... Kan även sägar att här doftar underbart gott!

Åh vilken fantastisk hemsida

Kolla in denna sida, vilken kanonidé!!

http://looklet.com

look imagelook image

En verklig klippdocka, kan det bli bättre!!

Detta var ju en drömsida för mig, man kan klä tjejerna precis som man vill. Kolla mamma på den sista bilden det är ju ur samma kollektion som din topp... Åh så kul. Det finns massa kläder och designers som finns hos Kotyr, kläder som jag hade på fotningen. skoj!

Jag och min dator

Har haft en helkväll med datorn nu... trött och ska nu stänga av för att kolla på filmen på tv4, Solstorm. Har fyllt i mitt schema till våren i min nya kalender som jag fick i namnsdagspresent av mor min!



Trevlig kväll och godnatt!

Lucia

Hej på er!

Jag har haft en jätte härlig helg. I fredags var jag och Eric på julrunda i Varbergs stad. Julhandlade och lunchade på stan. Sen började han jobba vid 3, jag stannade kvar i stan ett tag till. Gick till Karro, min boss från Bik Bok som nu är boss på Dressmann. Vi fikade lite sen tog jag en lite sväng till på stan för att sedan gå hem och laga mat. Fredagskvällen bestod av Idol! Finalen var väl inte så oväntad kanske och båda var bra så för mig kvittade det lite vem som vann. Men det var säkert bra, men jag tycker nog att det var det bästa finalisterna någonsin...

Igår började jag jobba kl 11, så vi hann med en snabb vända på marknaden på torget innan. Det var mysigt att jobba i lördags för vi hade lite lussetema. Jag och Tess hade vita klänningar på oss och glitter i håret. Lisas dotter och hennes kusin var utklädda till tomte och tärna och bjöd kunderna på pepparkakor. Men de åt nog upp de flesta själva, men söta var de iaf. På kvällen var Sofia här hos mig, Eric jobbade. Vi köpte pizza och glass och hade en myskväll med film.

Idag var jag och Eric på Kurorten. Vi badade och sen åt vi den fantastiska lunchbuffén. Han blev kvar där för han skulle jobba idag också. Nu sitter jag och knaprar hemmabakade pepparkakor i soffan och bara tar det lugnt.

Det är första helgen på väldigt väldigt länge jag har kunnat slappna av, inte pluggat och inte projekt som hänger över mig. Så fantastiskt!

Nu springer det små lucior här utanför, de är inne hos grannen och sjunger nu så de kommer väl strax och knackar på. Jag har inget att bjuda på så dörren får väl hållas stängd.

Hoppas att ni också har haft en bra helg!



Sofias och min glass...


IDOL

Skruva upp volymen, nu är jag helt inne i IDOL!!!! Vem vinner????

Grattis Malin

Grattis alla Malin på namnsdagen!

Tack tack...

Julfest

Igår hade vi julfest med jobbet. Det var en riktig höjdare. Vi från Vero Moda och Jack & Jones i Varberg tog taxi till Göteborg kl 18 mot okänd destination. Väl framme mötte vi upp de andra butikerna. Då fick vi veta att vi skulle till Parkline och det bjöds på Cabaret Lorensberg. Fantastiskt bra show hela kvällen och god mat!


Här har vi bossen på Jack & Jones i Varberg och en av tjejerna från Vero Moda i Knalleland.



Jag och Tess i Varbergbutiken



Förrätt; röding med senapssås och bulle



Huvudrätt; lamm med rödvinssås och potatiskaka



Som ni ser så var showen i hela lokalen och vi hade väldigt bra platser



Hela Vero Moda Varberg, Bossen Lisa, jag och Tess!

Grattis Kalle

Oj Jag måste säga att jag trodde Tove och Erik var klara. Men Kalle!!!! Wowo. Spännande att de ska sloss om sista finalplatsen, oväntat.


Helg

Spännade idol! final nästa vecka. Men för mig kvittar det vem av de tre som är kvar som vinner. Jag hejede på Mariette ju!

Idag har jag jobbat, det var ett tag sedan, ska jobba i morgon också och på kvällen blir det julfest med Bestseller. Vero Moda och Jack & Jones i Partille, Varberg och Borås. Vi vet bara att vi ska till Göteborg, nyfiken!!

Trevlig helg alla!

Jag längtar tillbaka till London!

... london

Måndag!

Denna dag stod det shopping på schemat. Vi åkte till Westfield ett megastort köpcenter där Martina jobbar.



Blomsteraffären som Martina jobbar i



MMM här shoppade vi loss, naturgodis!




Frusen gröntteyogurt med bär och nötter



Efter nästan 8 timmars shopping åkte vi hem till Martina och hämtade väskorna och tog sedan tåget till James (martinas kille) där vi sov och han körde mig till flygplatsen idag, det tog ca en timme.

Tack för en fantastisk londonresa bästaste vän!!!



Jahoppp tillbaka till verkligheten, hade gärnat stannat där!




Nu är det ju nästan jul, och en ny julkrans hängde på dörren när jag kom hem!

... london

Söndag!
Vi tar tuben bort till Liverpool Street och Fashion Street och går på Spitafield market. Jättemysig marknad inomhus som tur var då regnet bara öste ner utanför. Det var mycket hantverk och godsaker. Efter ett par timmar där gick vi vidare till några secondhandbutiker och till en annan marknad.




På kvällen åkte vi inom Oxfordstreet och kollade in den fina julpyntningen, dock spöregn!



Vi har ätit ute hela tiden för uton denna kväll då vi lagade mat hemma hos Martina.



Efterrätt, det godaste i en blandning. Banan, kiwi, kaksmulor, nötter, glass och massa smält vit choklad. Kan jag rekomendera

RSS 2.0