Stackars djur på nyårsafton!

Nu är jag ledig länge... Känns lite knäppt faktiskt men jag behöver det verkligen. Jobbat på Bik Bok sen i fredags, då det var sjukt med folk på stan, de andra dagarna har varit lugnare, skulle ha kunnat vara lite mer tycker jag allt.

I lördags kom Eric, så nu har jag kunnat sova om nätterna, men jag fixade faktiskt att bo här själv i två nätter, eller ja en natt. Första natten kunde jag inte sova alls, låg som på en spikmatta. Töntigt men alla har vi våra svagheter...

Idag var Lise-Lotte och Carro här, vi pluggade på med vårt grupparbete i Storytelling, gick bra så ny är vi nästan klara. Ska göra en PowerPoint till redovisningen bara och det sista finliret. Lise-Lotte, du är alldeles för snäll, Tack så mycket!

Jag längtar hem, Jag trodde att jag skulle komma hem nu snart men det ser inte så ut... Men tiden går så fort så snart är jag väl hemma ändå, hoppas jag. I morgon är det nyårsafton, galet vad tiden springer iväg. Det blir en lugn kväll men god mat och sen ska vi kolla på fyrverkerierna.

FÖR GUDS SKULL SKJUT INTE SÅ MYCKET RAKETER, TÄNK PÅ DE STACKARS DJUREN!
HÅLL ER TILL 12 SLAGET, SEN RÄCKER DET OCH SKJUT DEFINITIVT INTE ALLA ANDRA DAGAR...

Gott nytt år på er alla!


Ensam...

Nu sitter jag ensam här i Varberg, det är kallt så jag sitter under en filt med en kopp av mitt nya te och tittar på Allsången.

Jag vill verkligen vara kvar i Karlskrona, saknar er redan där hemma! Det blir ju mycket jobb så tiden går väl fort, på lördag kommer Eric till mig iaf, tur det. Tycker inte om att vara ensam, kom mer än gärna och hälsa på!

Det är så kul att se att det är så många som läser min blogg, det hade varit ännu roligare att veta vilka det är som läser. Skriv gärna kommentarer...

Väntar bara på att få gå och lägga mig nu, så sov gott sen, ha en bra annandag i morgon!


Dagen efter julafton

Jahopp nu har julafton passerat, det gick då alldeles för fort. Jag har varit hemma i en vecka nu, gått upp 8.00 varje dag för en promenad med hundarna och för att få ut det mesta av varje dag. Jag har hunnit med mycket och njutit av varje dag här hemma. Men trots det har det gått på tok för fort. I eftermiddag åker jag hem till Varberg igen, i morgon börjar rean.

Jag fick väldigt fina julklappar så jag är verkligen nöjd, får se om jag kan ta med mig allt på tåget hem, tror inte det. Men mamma och Peter har vägarna förbi Varberg i slutet av januari, så de får ta med sig lite då.

Axel, min systers ena son, var helt tokig i går när tomten kom, han var så lycklig, så himla kul. Det blev en underbar julafton, första gången vi firar jul i detta nya huset. Jag kommer snart tillbaka hit, min syster fyller jämnt den 9 januari, så det känns bra att veta att jag snart kommer tillbaka.

Nu ska vi snart äta kalkon, min beställning! SÅ GOTT!!!


Jag pysslarAxel har gjort en tomteAxel, mamma och Viktor myser till Kalle Ankas julJulmatAxel och tomten

Så mysigt att vara hemma

Hemma! Så härligt, jag har längtat så mycket.

Igår var jag och Eric och spelade squash, jag har aldrig provat det tidigare. Det var faktiskt skoj, men jag har sjuk träningsvärk idag. Eric är nog ganska duktig, ibland körde han lite med mig och det kändes. På kvällen var vi, mamma och Peter och spelade bowling. Vi var ganska jämna, men Peter vann. Jag var helt slut i armen redan när vi kom dit efter squashen. Så jag började dåligt men i slutet gick det riktigt bra, det brukar alltid vara tvärt om, att jag tröttnar i slutet.

Idag har vi julstädat här lite, tror att vi ska klä julgranen ikväll. Men nu har vi letat överallt efter julgransfoten, vi kan inte hitta den någon stans! Julmaten ska göras och vi ska nog snart iväg och handla lite senare. Det är så skönt att vara hemma!

I torsdags var jag väldigt flitig, jag jobbade med mässan, ringde hela dagen, det gav lite resultat iaf. Jag kan inte förstå att det kan vara så trögt. Men det är kanske fel tid, alla tänker bara på julen nu.

Nu bakar mamma bullar, och snart ska vi baka kakor, ja som sagt mysigt att vara hemma! Jag har lärt mig att sticka för tredje gången nu. Första gången var väl för lite mer än 10 år sedan, då stickade jag en halsduk. Andra gången var förra julen när jag var hos pappa och Ingrid, då Ingrid lärde mig. Nu håller jag på att sticka en mössa, ser ut att bli ganska bra. Det gäller ju att göra det ibland för att inte glömma helt. Det är kul men jag har redan fått ont i tummen.


Nu är det bara 4 dagar kvar till julafton, då kommer mormor hit igen, mysigt. Det är första julen vi firar i det nya huset, det blev ju klart i påskas!

Vattenkoppor

Idag ska vi åka hem igen, åh så härligt. Julen är här jag känner verkligen det, det är längesedan jag hade sådan julkänsla.

Jag var ju hemma i helgen, vi var på julkonsert, jag, mamma, Marika och mormor. Det var jättemysigt!
Det blev en snabb vända hit igen bara, kom i söndagskväll och åker idag efter lunch. Men jag har hunnit med en del iaf. Jobbade på Bik Bok igår, sista gången innan jul, nästa gång på annandagen, då blir det nog fullt ös med massor av rea...

Nu sitter jag på skolan och väntar på min grupp, jag trodde att jag var tio minuter sen men istället var jag en och en halv timme för tidig, surt, jag som stressade så i morse hann ju inte packa ens. Men men då fick jag en liten stund över till att jobba med mässan och skriva här, bra det.

Stackas lille Viktor, min systerson, som har fått vattenkoppor, nu lär ju Axel också bli smittad, det blir en kliig jul för deras del, tur att det inte smittar om man redan har haft det en gång. Det går ju inte att dölja om man har haft det, jag har ett sådant där hål på kinden och ett på benet. Jag kommer ihåg att de kallade mig prickigkorv när jag hade det som liten, stämde ju säkert. Vilken sjukdom egentligen, stackars barn.






Jag hjälper Peter att laga matMin älskade PercyLille Viktor stackaren har nu vattenkoppor...

Massor att göra

Har otroligt mycket att göra just nu, hinner ju inte skriva...Ska göra det så fort jag får några minuter över.

Jag var hemma i helgen, det var verkligen på tiden. Det var jättemysigt! Åker hem i morgon igen, hemma över jul, tillbaka här på juldagen!

Nu måste jag springa till jobbet....

Grattis Malin

Idag är det Nobeldagen och som vanligt har jag och alla andra som heter Malin namnsdag, grattis till oss! Som vanligt glömmer mamma och mormor mig inte, tack ska ni ha. Jag fick till och med present av Eric idag, två Berså-skålar, tack!

Jag är just nu proppmätt, vi hade en stor skål ris á la Malta kvar sen helgen, Vi kom hem efter spinningen och jag gjorde en härlig skål med fruktsallad, vi åt middag innan träningen. Jag hade lyxat till det med melon, men trist nog smakade den bara jord så jag fick slänga den, Eric åt ris á la Maltan, vilket det slutade med att jag också gjorde. Att jag bara inbillade mig att jag skulle kunna låta bli den, nej först två tallrikar och sen åt jag direkt ur den stora skålen tills den blev tom. Åh så mätt! Men galet gott.

Nu har jag precis snaggat Eric, han var långhårig nu, det blev bra, men det måste vara kallt med så lite hår nu när det är så kyligt ute. Men jag har äntligen fått honom till att ha mössa iaf, tur det.


På fredag åker jag hem, längtar. Det ska bli så mysigt att komma hem, saknar er så.


Liten julafton

Nu har vi firat jul en gång i år. Julmat tre gånger än så länge, det blev mycket mat över så blir lite till i veckan, plus att jag ska ut och äta julbord med jobbet och sen självklart julafton. Det blir mitt nya rekord det här. Problemet är ju medjulmat att man inte slutar äta, jag tycker egentligen inte att det är särskild gott, men man bara äter och äter. Men jag har däremot upptäckt min nya last, pepparkakor, kan inte sluta äta dem!

Nej som vanligt hinner jag inte skriva mer än så här. Måste plugga, måste och måste, det behöver jag inte. Inlämningen är inte förrän om nästan två veckor, men jag gör gärna klart saker direkt istället för att skjuta upp det till sista stund. Jag har inte så mycket tid över så jag får passa på att plugga när jag har tid.

Snart är det jul!!!

På onsdag har jag namnsdag igen, då är det Malin och Nobeldagen. Jag fick precis post, en present av mamma. TACK, du hittar alltid rätt.



Fin juldukningSol fick många paketEric och hans syster med familMorbro Eric och lilla Sol

Julafton i morgon, japp nästan iaf

Idag har vi handlat nästan allt som behövs till ett julbord, Vi ska ju fira jul i morgon med Erics familj, hos oss! Tänk vi ska fira hos oss, i vår lya, det hade ju aldrig gått i studentrummet.  Vi skulle ha köpt en gran men vi han inte riktigt med det. Men vi har gjort det så bra vi kunnat ändå, inga tomtar heller, men men annars så blir det bra.

Antingen i morgon eller ikväll ska vi göra massor av köttbullar, prinskorvar, sen har vi handlat sill, lax och rödbetsallad etc. Erics föräldrar ska göra skinkan och Janson, hans syster ska göra ris à la Malta. Med andra ord blir det ett julbord så som det ska vara.

I morgon ska jag jobba på Bik Bok innan de kommer, ska bli kul, hoppas på att det är mycket folk på stan, men det tror jag nog. Ikväll ska jag kolla på Idol, har jag tänkt, har lite att stå i ikväll så jag missar det väl säkert idag också. Men det är ju inget att se ändå, sämsta säsongen.

Plaskblöt

Piou det bara öser ner. På lunchen haglade det också. Jag sprang hem nu från skolan i ösregnet, det bara rinner från håret. Jag hade varken stövlar eller paraply, så det var blött. Nu sitter jag och göttar mig med en kopp te och massa pepparkakor.


Lite jul...

I söndags julpyntade vi, satte upp ljusstakar och stjärnor, inga tomtar. Igår bakade vi pepparkakor, mycket av degen hamnade dock i min mage istället för på plåten. Nu har vi precis fikat, blev lite för många, men det är ju så gott.

Stor julstjärnaköketGatan nästan där vi borjag bakar pepparkakorGott


RSS 2.0