vindig dag

Jag jobbade idag till kl 1 då åkte vi till Ästad gård och åt lunch, efter det åkte vi till fårgården igen, det är mysigt där.

Det blåste riktigt mycket idag och jag vill gå ner till Apelviken för att se alla vindsurfare som antagligen hade det tufft i den starka vinden. Men vi kom inte så långt...


Vi blåste nästan bort.


Eric tittar på de stora vågorna som slår mot klipporna...


Nu kommer det en stor våg.... Akta!


Det skvätte mycket nu du...



Efter den duschen blev det raka spåret hem... Inga surfare...

StudentTorsdag

Igår var det första riktiga skoldagen. Tåget gick från Varberg 07.05 och lektionen startade kl 9. Jag hade tänkt att enbart läsa en av de kurser vi ska läsa då jag redan har poäng jag kan tillgodoräkna. Men jag var duktig nog så jag gick på bägge igår... Jag fastnade för båda, så nu är det ändrade planer. Läser nu Direkt- och Interaktiv Marknadsföring samt Interaktiv Marknadskommunikation, låter spännande va?

Jag är inte riktigt van vid långa skoldagar, slutade kl 16 och var då full av nya kunskaper. Vi stannade kvar denna dagen för det var studenttorsdag och Miss Li stog på scenen! Hon rockade loss... Vi satt på ett mysigt uteställe precis vid torget där hon spelade, vi åt mjukglassbuffé. Jag tror inte jag ska göra det igen. Efter 5 gångers påfyllning av glass och alla sorters toppingar, lakrits-, choklad- och kolasås men även krossade nötter, torkade bananer, naturgodis, krossad choklad... Ja ni förstår! I morse när jag vaknade hade jag en känsla som kan förklars som bakis, men jag hade inte druckit en droppe, men mådde illa och jag tror jag vet varför, hihi... Vi åkte bil hem och var väl framme vid 11 tiden kanske.

Idag var det lektion igen, så vi åkte tillbaka till Borås lika tidigt denna dagen. Vi hann med 12 tåget tillbaka till Varberg, nästa tåg hade gått kl 3. Nu har vi varit ute och ätit, Erics föräldrar är här. I morgon ska jag jobba sen får vi se vad som händer, har lite planer!

 
Anna och jag!

Klart med nya jobbet!

Introduktionsdagen var lagom, sjukt, fasansfullt superseg! Men nu är den över och det kommer säkert bli skoj där också...


Vi fick hålla i detta repet i 7 timmar på rundvisning...



Utanför Högskolan i Borås


Idag jobbade jag först på Vero Moda och sen på Bik Bok. Jag fick välja ut kläder jag skulle ha på mig dagen till ära på Vero Moda då storchefen skulle kolla in om jag var godkänd. Thihi jag fick allt ihop, lagon lycklig jag blev... Plus att jag blev väldigt godkänd så nu är det klart, jag ska jobba på Vero Moda i Gallerian här i Varberg... Idag gick det super och jag tror att jag kommer trivas bra där också!

06.13

I morgon är det introduktionsdag i Borås, skolstart! Jag är inte så taggad om jag ska vara ärlig. Tåget går från Varberg kl 06.13, vad har jag tagit mig för? Men det blir säker bra, humm.

Jag har varit ruggigt flitig denna veckan med min engelska, kan avsöja att jag har fått MVG på de inlämningar jag gjort, jag är stolt. Jag som är så kass på engelska! Men ska bli bra...

Nej nu ska jag göra en inlämning till, skriva en essä där ja ska gämföra två olika länder på engelska. Bara att köra igång då!

Får lägga mig tidigt idag ...


Då blir det här jag ska jobba!

Jag var och provjobbade idag på Vero Moda i samma galleria som Bik Bok. Och vad jag förstod är jag nu spikad i deras personal, det gick fort. Jag tror det blir toppen men just nu vill jag bara vara på Bik Bok med mina tjejer. Fast det går ju inte.... Men jag kommer säkert att trivas där också, det tar ju alltid ett tag att vänja sig när man ska börja på ett nytt jobb.

Kalas

Eftersom jag blir 22år har jag ju fortfarande kalas istället för fest, hihi. Jag glömde ballongerna men annars var det som ett kalas, nej godispåse attans!

Jag jobbade innan idag, vi hade lite födelsedagsfika där först. Sen bakade jag kladdis och hade några tjejer här på fika , det var jätteskoj att ni kom och tack för presenterna!

Tack för alla gratulationer idag!!!




Igår var Sophie här på tacos!

22 år idag!!!

Idag fyller jag år.

Eric sjöng för mig i morse och gav mig frukost på sängen, precis som det ska vara! Jag har varit och jobbat en stund och Karro fyller år i morgon så vi bjöd på fika, supergott! 

Nu bakar jag, kl 17 blir det lite kalas, mysit!

Grattis!


Ojoj smakupplevelse



Jag älskar ananas, både att äta som den är, på burk och tillsamans med annat. Jag älskar även banan, bananglass eller bara en helt vanlig banana. Något som också är grymt gott är kokos. Jag minns när jag var barn och skulle till ishallen med skolan hade mamma alltid skurit upp några kokosbitar från en hel nöt till mig i en påse. Var inne i tårtbutiken här i varberg i förgår, de gör sin egen glass, jag tog kokos, mmmm.

Sist vi var och handlade hittade vi denna godingen. En ny smak på besök hos Valios goda yoghurtar. Smaken var just denna blandning, Ananas, Banan och Kokos. Det var som den godaste tänkbara smouthisen och den var redan klar ju. Riktigt krämig och med små bitar av kokos och ananas plus den goda bananasmaken, drömsmak. Problemet är att den var för god att ha till frukost. Eric öppnanden i morse han tog väl en skål antar jag. Men nu är den slut, uooips. Får ta och köpa en ny idag, kanske han inte märker något, hihi...

Prylplock och jobb, nu Kålpudding!

Har jobbat idag. Känns så sorligt, bara att vänta på att det ska stänga ju. Men vi gör det bästa av situationen, vi har skoj tillsammans och kunderna är toppen. Så det känns för det mesta okej. På fredag ska jag provjobba på ett annat ställe, får se hur det känns...

Nu sitter jag och vänta på en underbar kåplpudding som är i ugnen. Det är min favvisrätt och det ska bli så gott!

Innan jag gick till jobbet gjorde vi klart med kartongerna här. Ställde ner det mesta i källaren och rotade lite i de lådorna som redan var där. Vi ska försöka att ta in så lite som möjligt, för till sommaren ska ju allt ner igen. Så vi får prioritera, men det känns tråkigt att inte ha alla sina prylar framme. Men allt de kommer ju kännas som helt nytt när vi väl plockar fram det.

Vi har beställt bredband nu. Kommer om några veckor antar jag. Då får vi fast telefon också. Så då blir det lite billigare för våra nära och kära att ringa till oss.

I morgon börjar Eric skolan, men var i hela världen tog sommaren vägen? Jag börjar om en vecka, nää mindre än det. OJOJ Redo? Nej!

Dagens bilder

Det händer lite varje dag...


Grattis Axel!



Idag fyller Axel hela 5 år.... GRATTIS!

Flytt för fjärde gången i Varberg

Nu bor vi här och det blir så sjukt fint!!!!

Vi började flytta igår efter jobbet. Vi börjar kunna det här nu, fjärde bostaden i Varberg på två år, rätt bra jobbat.



Såhär såg det ut till en början... Eller fortfarande till största delen.



Min pluggplats! Det är detta skrivbord vi har målat, jag är supernöjd.



Jag är även mycket nöjd med vår toalett. Här är min älskade rosa, men även grått samt stjärnor.



Några av alla de kuddar som pryder soffan.



Fina tyger som kommer användas utav mig och min symarskin.



Såhär fin blev byrån vi målade.




Invigde uteplatsen direkt, blev grillat ikväll. Även premiär med Erics nya vita fyrkantiga tallrikar.



Eric slappar lite bland alla kuddar. Vi använder kistan som bord, jag tycker det blev mysigt.



Detta är hallmöblen som vi fyndade på loppis, fast jag har klätt om dynan... Ruggigt nöjd nu.



Har nu även fått upp våra gardinar och lampor etc. Vill få upp lite tavlor och sånt också, men det får bli sista fixet så det hamnar rätt.

Packning pågår

Nu har vi smygstartat med packningen. I morgon efter jag har jobbat går första flyttlasset mot nya plazet! Skönt att det mesta redan är där borta och att vi inte har så mycket upppackat här. Det är enbart lite köksprylar och maten såklart, fys, kyl och skafferi. Sen är det ju kläder, skor och toasakerna. Planen är att vi ska försöka flytta allt i morgon då vi lånar bilen. Första lasset består av möblerna som vi har i Sparbankshallen, blir väl 2 eller 3 lass sen tar vi allt från Längan och resten är ju redan på plats i källare och förråd... Hoppas det går lika smidigt som jag förutspår. Det är ju iaf skönt att vi har så pass mycket tid på oss denna gången och inte enbart en halv vecka till att båda flytta allt och flyttstäda ett helt hus. Vi har detta rummet till månadsslutet så det är ju lungt.

Jag kan nu även avslöja varför det har varit sånt kaos på jobbet nu... Butiken ska stänga!!! Åhh så tragiskt detta är och vi står utan jobb. Så denna vecka har vi kämpat med att packa ner allt som vi slitit med att få upp nu de senaste veckorna. Nu är butiken pinsamt tom men vi ska få ut massa varor både från vår butik och från Kungsbacka, så då blir det 50% i hela butiken, PASSA PÅ!!!!




Jag i min nya tröja från BIK BOK såklart, den är superfin i ryggen också, knappar hela vägen...


fullt schema

Igår var det torsdag, vi hann med mycket må' jag säga. Började jobba 9.30-12.00, ner till stationen och tog tåget 12.34 framme i Göteborg 13.17. Då blev det lunch på Pizza Hut, Pizzabuffe med gratis mjukglas till efterrätt. Övermätta begav vi oss bort mot Järntorget för att besöka en affär där Eric skulle köpa sina kockkläder, själva anledningen till Göteborgresan. En nöjd och glad Eric kom där ifrån med kockmössa, ruiga brallor, kockrock och förkläde. Nu är han redo för skolstart nästa vecka.

Klockan har nu spruningt iväg och vi hann in i en inredningsbutik med New Englandprylar. Vi köpte kuddfördral och lite tyg som jag ska sy lite fler kuddar av. En snabbis in på Hemtext, fyndade två kuddar till. Nu går snart Tåget.... Jag nästan sprang innom Bik Bok rykte åt mig två toppar provade dem vid kassan, ett snappt köp och sedan kvicka ben tillbaka till Nordstan, gatlopp till stationen igen. På tåget igen 17.12 och tillbaka till Varberg 17.52. Jag började nu jobba kl 18.00 igen, Johanna skulle med bussen till Norge kvart över. Jag kom från jobbet 21.30, gick hem sen satt vi i köket och spelade spel till efter 12.

Nu skiner solen lite mellan molnen, jag ska ta min bok och sätta mig på balkongen. Börjar jobba kl 13...



Gårdagens köp!

Totalt kaos

Nu råder det lite strul....mera stul eller är det fullkomligt kaos? Jag röstar på sista alternativet. Karro är sjuk, Veronika i Norge på semester, Johanna flyttar till Norge i morgon så hon kan inte jobba idag. Karro är tokig och ska troligen försöka sig på att jobba till tolv då jag kommer, sen kanske Eric får jobba med mig ett par timmar... Som sagt kaos.... Inte nog med det det som ska göras är SJUKT!!!! Vi hade behövt vara minst 10 personer till för att fixa det, ouuu. Hur ska detta gå, ärligt talat, omöjligt.... Men det är faktist inte vårt fel...

Sitter och äter frukost nu, väntar faktist på att Karro ska ringa och säga att hon inte kan jobba, då jag är redo. Ska träffa Anna kl 10 och planera plugget och resorna, hon ska också plugga i Borås och bor här i Varberg, Jippi!

Dags att göra mig i ordning nu då...

Ösregn

Sitter i köket i Längan och äter frukost, det fullkommligt öser ner utanför fönstret... Hade ställt kl på 8 i morse men vaknade betydligt tidigare än så och låg vaken länge. Nu är jag klar och ska cykla om 40 minuter, jag är tidig alltså.

Jag jobbar heldag idag och jag har sjukt mycket att göra, tur Johanna kommer en sväng iaf...

Snart flyttar vi, på lördag!!! Men var har sommaren tagit vägen, nästa vecka börjar Eric skolan, jag fyller år och veckan efter börjar jag skolan! Vad hände egentligen?

åter till arbete

Jag är som en väckarklocka. Även om jag inte ställer någon så vaknar jag tidigt, blir en lång härlig frukost och sen väcker jag Eric för att äta. Nu ska vi bege oss bort till hallen igen, måla sista gången på skrivbordet och byrån. Sen ska vi gå till polisen och kolla om någon har funnit cykeln. Där efter blir det nog en sväng bort mot Lassabacka för att köpa lite påfyllning på färgen... Det är jätteskoj att dona lite. Det som blir svårast och viktigast är köksstolarna, lite nervös för det projektet, men det blir säkert bra de också.

Börjar jobba 14,30 idag... Min stackars boss har feber så jag ska stänga så hon kan gå hem när jag kommer. Trist att vara sjuk.

Dags att pysa...

Möbelrenovering

Idag har vi varit flitiga. Vi har varit 5 timmar vid Sparbankshallen och donat med våra möbler som vi fyndat. Vi har slipat, rengjort, grundmålat och målat en gång på skrivbordet och en byrå. Vi slipade ute och tog sedan in allt på scenen i Nöjeshallen. Det var bara något varmt där i spotlightsen. Nu är vi hemma för att äta middag sen ska vi tillbaka igen för att måla en omgång till.

När vi är klara med dessa ska vi göra samma sak med köksstolar och en liten skänk.


Marit Bergman

Igår var vi på konsert, det var Marit Bergman på Majas vid Havet här i Varberg. Det var en otroligt gemytlig liten konsert, det kändes som det var enbart för en själv. Vi satt nästan på senen, hon pratade med oss i publiken på ett privat sätt och inte bara lite mellensnack som det brukar vara. Hon sjöng fantastiskt och hennes band förögyllde det lite till. Det var en höjdare.

Hon hade en konsert där i fredags också men den var slutsåld, vilket inte gjorde något... För igår var det lagom med folk och underbar stämning.

Jag tänker alltid på Peter när jag ser Marit. Han brukar alltid säga att jag ser ut som henne när jag har något lite udda på mig. Tänker också på Maria Lindquist, för det var med henne jag var på den första Marit-konserten...

Lite bilder från kvällen



Tur att vi ser lika hemska ut båda två, hihi...


Nu ska jag ock Eric slipa på möbler, hoppas även på att vi hinner måla ltie idag... Spännande!

Picknick på muren vid solnedgången


Med start kl 08.00

Började jobba på Varberg Event kl 8 i morse, skulle klä stolar med stolsöverdrag... Närmare bestämt över 300 stycken. Det ska vara bankett där ikväll för VM-seglarna...

Före


Efter 3½ timme, något varm och svinit ont i ryggen ser resultatet ut såhär:


När jag var klar, for jag hem för att äta lunch och snabbt bege mig ner mot stranden. Underbart! Men mycket folk, jag hade tur för min lilla "håla" var ledig. Det blev totalt 3 timmar där och 3 dopp. Vågar inte vara så länge i solen.

Ska ner och kolla om det finns biljetter kvar till Marit Bergman ikväll eller i morgon...

Ännu en toppendag

Jobbade 15-18, sen gick jag ner till Campus där Varbergs Sparbank hade ett event. De hade bjudit in 200 av sina kunder... Där var jag! Minglade lite och lyssnade på den nya VDn samt Pelle Pettersson. Tog även för mig av maten. Fisk och skaldjursbuffé i alla dess slag... Sen kollade jag lite i hamnen på båtarna och därefter spenderade jag 1½timme i provrummet på Bik Bok, månadens shopping, NÖJD!



Vilka godsaker va?

Den godaste röra jag någonsin smakat... Både min och Erics middag ikväll.

Tre mäktiga karlar, H-P Hylander ansvarig för hela VM kan man väl säga även ordförande i VSS, sedan har vi Varbergs Sparbanks nya VD sen 4 dagar tillbaka och till sist har vi Pelle Pettersson!

Jahopp, först har vi en blivande kändis och Event Manager..... Tillsammans med Pelle Pettersson.

De hade ett litet minirace i hamnen ikväll för att förklara hur en segeltävling går till.


Vacker solnedgång vid Kallbadhuset.

Några härliga soltimmar

Som alltid var jag nästan först på stranden så jag kunde hitta mig en härlig liten plats. Jag var där kl 9.30 och lämnade stranden nu vid strax efter 13, då alla andra kom dit. Men det är ju nu det är så farliga timmar i solen så jag tror jag gör rätt, plus att det inte blir så olidligt varmt. Det blev ett dopp, dock var det lite kallt. Nu ska jag göra mig redo för att jobba lite...


sanda ner mig lite

Solkräm packad, bikini på, matlådan i kylväskan, bok med, drickaflaska... Nu ska jag ock PinkLady ner mot stranden! Solbrännan är ju helt väck så det är på hög tid att bättra på den... Jobb kl 15-18, sen ska vi på föreläsning med Fredrik Lööv och Pelle Pettersson bla.

HejSvejs!


"Världens bästa Bik Bok-pingla"

Det är så kul att få höra att man är duktig. Min boss avslutade sitt sms till mig i dag så här; "Ses i morgon världens bästa Bik Bok-pingla"... Tack, du är bäst Karro!

Det har varit kanonkul på jobbet idag. Det är kampanjestart i morgon, "Back to school". Så idag fick jag jobba lite extra, skulle varit ledig annars. Karro bjöd mig på frukost innan vi öppnade, sen packade vi upp massa lådor med nya fina kläder. Sen fick jag klä mig.... Hihi Det är en skyltdocka som är "Malin-dockan", lite lik mig. Blev precis som förra gången jag gjorde det totalt förtjust i de kläder jag klädde henne i, farligt. Innan jag skulle gå hann jag med att hänga om lite också. Blev fint och jag tycker det är jätteskoj. Ska bli spännande att se hur det blev när jag jobbar i morgon.

Ikväll gick vi ner till hamnen, en härlig sommarkväll vilket verkligen var på tiden. Vi skulle försöka vara hemma till nio men det tillät jag icke, äntligen en sån härlig kväll! Jag köpte mig och Eric varsin stor glass istället, med vit chokladsås, mums.

Nu är det dags att sova... igen. Vart tar dagarna vägen? Torsdag i morgon igen... Fattar det inte och snart börjar skolan och nästa heg flyttar vi! GALET...


Segeltur


Är det någon som äger ett par?


Jag skulle vilja ha ett par sådana dojor. Är det någon som äger ett par och vill sälja dem?

Efterlyses



Som sagt Erics cykel är borta. Jag cyklade en sväng i det misstänkta området innan... Jag fann den här. Sjukligt lik men tyvärr är det inte den men det är en annan stackare som blivit av med den, då låset är bytt och lika så pakethållare etc..

Men om det är någon som ser en sådan hör av er!!!!


Dag 3 söndag

Då var det söndag. Det blev lika god frukost denna dag. Peter och Eric åkte bort till hallen igen för att hämta min säng, som vi inte kan ha i nya huset. Jag och mamma gick en vända i skogen, plockade lite hallon och letade efter svamp och cykeln. Inget fynd denna gången heller.

Vi åkte ut till Gätterön och kollade när alla Starbåtar lämnade hamnen, fullt ös...


Detta är Pelle Pettersson! Snart 80 år och mannen som ligger bakom denna båt, han är med och tävlar, imponerande!



Vi väntade ett tag för att försöka ragga upp någon med motorbåt för att komma ut på havet, ingen lycka denna gång. Tillbaka till hamnen igen började det bli dags för lunch, Campusrestaurangen och buffé. Japp det fick det bli och vi åt nog alla för en hel vecka.

Där efter var jag och Peter ute och seglade en sväng.


Det var redan bestämt att vi skulle en tur ut till vackra Träslövsläge för en glass på det välkända TreToppar.

Vi vill även utfärda en varning för en invation av NYCKELPIGOR!!!! Jag trodde inte mina ögon, jag har inte sett så många nyckelpigor sammanlagt under mitt liv som jag gjorde på ett och samma ställe, SJUKT! De var överallt....
 

Mamma och Peter på besök, dag 1 & 2

Nu har ännu en underbar helg tagit slut. Mamma och Peter har precis lämnat Varberg men galet vad vi har hunnit med mycket på +två dagar!

De kom fredag kväll, då körde vi och lämnade lite möbler i vårt förråd och sedan körde vi ut till Gätterön för att kolla om det var något ös bland alla båtar, nopp. Fullt med båtar men knappt en människa var där, de hade väl redan gått och lagt sig för att vara pigga till första seglingen på lördagen. Det blev dags för att sova för oss också då de kom ganska sent. Glömde säga det att Eric ställde sin cykel vid Sparbankshallen denna kväll och vi skulle hämta den dagen efter då vi skulle dit igen.

Så var det dag 2 då (lördag).
Uppe med tuppen och frukosten avnjöts tillsammans här i Längan. De firade även mig, lite tidigt men uppskattat, TACK SÅ MYCKET Marika med familj, Mormor och mamma och Peter!

Sen skulle vi gå en sväng men vi tog bilen med oss bort till Sparbankshallen för vi skulle gå på Samlarmässa, men vi upptäckte då genast att det saknades något.... Cykeln var borta. Vi gick omkring i området, kollade i buskar och letade överallt... Borta! Vi tänkte då att någon hade haft kul och kastat in den i en buske då den är tung att släpa på låst. (fortsättning följer). Vi gick in på mässan sen iaf, mysigt och en fin loppis, mamma hittade lite Karlskronaporslin. 

Klockan blev 11 och vi hade då bokat tid med vår blivande hyresvärd för att visa upp lilla stugan. Därefter hade vi fått nys om en fårfarm en bit utanför stan, så bilen började rulla dit. Väl framme blev jag väldigt positivt överaskad. Ett jättecharmigt ställe med en liten bod både med ullprylar och delikatesser. Även ett fik. Vi tog varisn delikatesstallrik där i parken, se bild nedan. 



Vi åkte in till stan igen och letade då upp en liten "pruttpruttbåt"/fiskebåt som gick 5 knop som snabbast. Vi började vår resa ut mot startfältet. Glömde säga det att det är VM i Starbåt denna veckan i Varberg, det var detta vi skulle ut och se. Men efter en lång stund och halvägs ut fick viu vända, vi fick iaf se båtarna som seglade ut och guppa på de väldigt höga vågorna. Det var en mysig tur.




Vi blev sedan fikasugna så det blev kaffe och glass vid Kallbadhuset.



Sen fortsatte letandet efter cykeln, länge. Jag är nu övertygad om vart den tros befinna sig. Den lär dessvärre inte se ut som den gjorde innan försvinnadet. Vi gick inne i ett område intill hallen där den försvann, jag vill inte säga vad detta heter men det börjar på S och slutar på örse, ett ställe som jag totalt tappat förtroendet för. Här fanns ca 5 000 cycklar varav 4 000 tusen var antingen utan sadel, ommålade, pajat lås, utan däck.... ja ni förstår. De är proffs på det där. Med andra ord hopplöst!

På kvällen for vi ner till stan och hamnen igen. Först åt vi middag på Zorba, smaskig förätt och planka. På bilden nedan kan ni se en sannslöst stor båt, det är ratten jag håller i, galet.



Trötta och belåtna blev det åter läggdags, somnade på stört!

RSS 2.0