...london

Här är toppen, frågan är om jag kanske missar flyget hem på tisdag...

Igår var vi på marknad i Camden, helt otrolig, där skulle jag kunna leva. Det var verkligen en toppen där!

På kvällen var vi på konsert, Lily Allen, vilket var nästan ännu bättre. Hela gårdagen var super!



Första fikan efter lunchen som var kinamat blev en varm banan med smält choklad på.


Men det fanns massa gott så strax efter var vi tvugna att prova på våffla men jordgubbar och smält choiklad på.


Ett av dagens inköp, paljettconverse...


Lily Allen i sitt första byte


...andra


och tredje...


Nöjda och glada!

(Det tar lite tid att ladda upp bilderna så dagens händelser får komma en annan gång...)


london


Martinas hus i Golders Green.


Marble Arch


Martina matar fåglarna i Hyde Park


Wellington Arch


Buckingham Palace


Big Ben


National Portrait Gallery, Twiggy utställning


Lite turistvarning ibland, här utspelas det i en telefonkiosk


Första glassen på Liecester Square, den andra avnjöts nu vid ett på natten...


Picadilly Circus


Conversebutik, ett himmelrike. Imorgon kommer jag troligen slå till på ett par av de som är nedan. Kan ni gissa vilken?



Mitt inköp idag, Klänning från TopShop på Regents Street


Martinas i sin nya kjol och boloero, nu redo för att ta tuben till Camden town för att äta (kl 22)



Detta goda blev det på en indisk restaurang.

London nu kommer jag!

Åh vad det är kul med alla fina kommentarer, TACK!!

Jag är lite stressad för tillfället, ledsen att jag inte hunnit skriva och nu lär det bli sämre med det ett par dar till. För i morgon far jag till min bästaste vän Martina i London!!!

Tänk att det äntligen är dags, tiden har gått så fort!

Nu måste jag verkligen börja packa. Piuooo...

Ha en trevlig helg alla ni !

Ska berätta allt när jag kommer hem och massa bilder såklart!

MVG, Brödbak, lördagsmys, Ont i armen, påkörd, projektplan och råplugg...

Hur glad som helst! Så jag behövde det i all stress!!! MVG, jippi. Nu måste jag verkligen lära mig att prata och att använda det på rätt sätt. En sak att skriva men att prata, då hinner man ju inte tänka innan. Men detta var Engelska A så det är på väldigt låg nivå om man tänker på den engelska som jag läser i skolan, lite skillnad.

Vi gick till kurorten innan ikväll. Eric skulle ta tiden på hur lång tid det tar, då han startar sin praktik där nästa vecka, avis... Vi gick längs havet hem, kolsvart! Men vad vackert det var, helt stjärnklart, jag älskar stjärnor. Vi gick i rikting mot Karlavagnen hela vägen då den låg precis över fästningen. Både jag och Eric kollade upp mot en stark lysande stjärna och precis när vi gjorde det så blev det ett stjärnfall där, inte den stjärnan men en på samma ställe. Så vackert, jag har aldrig sett det innan.

Eric har bakat bröd idag, två fina limpor av olika slag, fantastiskt goda! Han har matat en surdeg hela veckan, så gulligt.

Igår blev jag och Linda på jobbet påkörda av en bil. Jag var i chock hela kvällen, vi klarade oss undan riktigt bra, men om vi hade bytt plats hade jag nog råkat riktigt illa ut, nu körde han bara på min hand och hennes väska för vi slängde oss bakåt, jag blev jätterädd.

Ikväll har vi haft lördagsmys! Robinson på tv och käkat naturgodis och tacochips med guacamole. För första gången på länge, vi har alltid på olika ställen eller äter sent eller pluggar. Alltid något. Så det var behövligt med någon timmes avkoppling. Men nu är det på att igen. Igår satt jag till 23.30 och skrev på projektplan till Design For Life. Vilket jag kommer göra resten av kvällen nu också medan Eric kollar film.

Jag tror att jag sov ca 1 timme inatt. Så blir det ju när man sitter inne i något fram tills man ska sova. Låg spänd som en pinne och stirrade i taket. Plus att jag har sjukligt ont i min arm efter sprutan, vilket jag har fortfarande och kommer ha länge till vad jag har förstått. I går hade jag värk i hela kroppen. Nu har jag röda utslag över hela överarmen. Hoppas bara att jag inte blir sjuk tills jag ska åka.

Nu måste jag sätta fart med Swot-analys, nulägesanalys WBS och kalkyler... I morgon ska jag råplugga tjänstemarknadsföring hela dagen och natten också om det ska behövas!!!


WIIIIIII!!!!!

"Hej Malin,

Grattis, det blev MVG i slutbetyg eftersom nationella testet blev ett VG.

Lycka till med alla dina framtida planer

Thomas"


fler och fler

Det är så roligt att det är så många som läser min blogg varje dag. Men det är också väldigt synd att jag inte kan se vilka som gör det. Det är flera stycken som kommenterar mina inlägg vilket gör mig väldigt glad så fortsätt med det!

Men vilka är ni andra? Ibland förstår jag när jag pratar med folk att de läser då de redan vet allt jag ska berätta... Men det är fortfarande många fler som är inne dagligen och flera gånger. Vilka är ni? Skriv gärna en kommentar och berätta! Kanske har ni en blogg som jag borde spana in!

Godnatt alla ni!


svinbotad

Nu har jag fått sprutan! Så nu är jag redo att möta basillusker…

Har även suttit hela dagen med provet, vilket var skitjobbigt. När jag gjorde testproven gick det bra. Hörförståelsen gick jättebra. Men idag gick det inte alls. Varför är det alltid så? Hörde ju inte alls vad hon sa med sin dumma överdrivna dialekt. Hoppas att inte du pratar så Martina då kommer jag inte fatta ett ord. Läsförståelsen fick jag bara stressa igenom, skit. Det som kändes bäst var det skriftliga, där skrev jag om olika säsonger.

I morgon är det muntliga.


Nervös

Nu är jag nervös och jag har den där fruktansvärda känslan av prov som jag alltid hade i gymnasiet. Jag riktigt känner den där inre paniken i kroppen. Jag måste bara kämpa emot så jag inte får den där hemska spärren när jag väl sitter där och ska skriva, läsa och lyssna... Magen bara drar ihop sig, får en klump i halsen, ögonen fylls och jag kan verken tänka eller se, allt bara flyter ihop. Det som jag är mest orolig för idag är att jag inte ska hinna. Som jag skrivit innan så när jag övade tog det 3,5 timmar när jag idag får 1 timme på mig. Det är nog det värsta, att jag ska behöva stressa igenom allt.


Jag hade verkligen behövt plugga och pränta in all grammatik och en mängd ord men jag har totalt stopp. Jag är för nervös... Men vad skönt det ska bli att få detta undanstökat. I morgon är det den muntliga delen. Den har jag inte en susning hur det ska gå. Jag har ju läst kursen på distans, alltså inte haft någon muntlig del innan. Så jag vet inte hur jag pratar, så det ska bli intressant...


Tack!!

Tack så mycket alla! Behöver verkligen lite pepp nu. Är tokmycket med allt. Efter fredag kan jag iaf släppa Engelsakursen. Kommer sitta och skriva nationellaproven hela dagen i morgon. Känns halvbra då jag inte har hunnit plugga som jag hade tänkt mig, kom massa annat i vägen helt plötsligt. Men bara jag kan bocka av den delen så kan ju ju släppa det iaf.

Har köpt tågbiljett till Göteborg och flygbussbiljett till flygplatsen nu. Snart bär det av!

Har tänkt att försöka ta sprutan i morgon. Tänkte tagit den idag, men man får ju så ont i armen och blir trött kanske tom sjuk så jag väntar tills efter provet. Är ju inte så kul om jag inte kan skriva...

Har varit på möte idag med projektet, går framåt och vi är på jakt efter massor av bra kontakter och intressanta människor! Så säg till om ni har tips!

Fick "Grattis-till-jobbet-blommor" av Eric och de får bli "Tackblommor" till alla er + en stor kram!


Nu måste jag avslöja...

Nu har jag hållit på det ett par dagar, men nu får jag väl ta och avslöja vad som har hänt. Jag har fått ett jobb! Jag är nu projektledare/produktionschef/event manager/projekt manager, eller vad man nu väljer att kalla det, för ett projekt i mars 2010, DESIGN FOR LIFE!

Detta kommer att vara ett nätverkssevent mellan näringslivet, högskolan i Borås och elever inom kläder, mode och designutbildningar. Ett 2-3 dagars seminarium med modevisning i Borås, för Sjuhäradsregionen, för elever i gymnasiet och på eftergymnasial utbildning. Olika experter, företagare inom kläder, mode och designbranschen bjuds in för att föreläsa och diskutera framtidens smarta och ekologiskt hållbara produkter. Tanken är då att eleverna får under en av dagarna chansen att visa upp sina egna produkter och då få ett omdöme från experter i branschen.

Vist låter det spännande?! Så nu hoppas jag verkligen att detta går vägen...

Jag kommer då ha ansvaret för all ekonomi, budgetering, förhandlingar, bidragsökningar... Målet är att detta projekt ska göras i fler städer och att det blir ett årligt återkommande event, utvecklas så det blir ett nordiskt samarbete... Det ska bli stort med andra ord! Vi har redan fått förfrågningar om fler projekt, ett i maj och ett i augusti.

Nu ska jag fortsätta på budgetskrivande!


Svart och orange

Hemma en snabbis efter en heldag på Vero Moda, skoj jobbdag men massa trevliga kunder. Har slängt i mig god mat av mästerkocken och har nu dressat om i tema svart och orange för en helkväll i garderoben på Varberg Event... Mycket jobb idag med andra ord och jag har redan värkande ben och trötta ögon. Men det är bara att ladda om på cykeln upp till Sparbankshallen!

Ha en trevlig kväll!

Här är Idols bästa!!

Someone new är bra i orginal men detta var superbra...



"Kalle med kompis"

Detta är ju vansinne



Hoppas att ingen missat detta fruktansvärda som sker i vår värld, de säljer delfinköttet till lyxrestauranger...

Detta är inte okej!!!

Heja Mariette



Utan tvekan bäst i Idol 2009 enligt mig. Men Erik liger ruggigt nära.

Vem hejar ni på?

Snart jul

Vet inte vad jag ska skriva... Har suttit vid datorn hela kvällen med bla en marknadsundersökning som vi gör i skolan. Skulle varit klar idag tycker jag med allt innan undersökningarna men jag vet inte vad som hände där riktigt... Ska till Borås i morgon och träffa gruppen så vi får jobba stenhårt i morgon istället.

Jag ska även på ett lunchmöte, återkommer med mer om det då jag inte riktigt själv vet vad det handlar om, men spännande ska det bli iaf...

Jobbat idag, vi har en tävling, mersälj. Jag gick upp i klar ledning efter första kunden. och då har de andra jobbat både måndag och tisdag också, bra jobbat. Men vi tävlat ihop mot de andra butikerna så de är jättekul,, älskar såna peppknep...

Nu är det snart dags att sova. Bli till att gå upp tidigt i morgon för att åka med det himla mjölktåget, är så trött på det och jag har mer än ett halvår kvar...

Åh jag har bokat tågbiljett till Karlskona i januari, ska vara hemma från tisdag till söndag. Ska bli härligt, då jag knappt är där något alls vid själva julen.

Har ni förresten märkt att det snart är jul, hur går det med julklapparna och vet ni var ni önskar er? Jag har bara önskat mig en sak än så länge, får fundera lite till på dt kanske. Men jag behöver inte önska mig något för jag får alltid så fina julklappar ändå...


photoshopat


Gott bröd

Helt sjukt, galet gott bröd! Slår det mesta faktist. När jag och mamma var på mässan så var det provsmak på detta goda bröd. Det kostade 50:-/limpa, vilket är ganska mastigt, men mamma köpte två. Eric hittade det bageriet idag i Göteborg, så han hade köpt med sig två hem idag. Jag hade lagt fram fisk och frysta grönsaker mm... Men det fick bli en härlig middag med massa bröd istället, gick ju inte att motstå.


Besök

Mamma och mina hundar ha varit på besök i helgen. Jag och mamma var i Göteborg på Hem och Villa-mässa, sen blev det IKEA. Eric var hundvakt. På söndagen kom mormor upp och hälsade på också. Jättemysig helg!!!




IKEABYGGE



Hundmys



Höstpromenad runt fästningen


plugg

Har nu suttit sen kl 10 i Lärstudion och pluggat till det nationella provet. Man har en timme på sig att göra läsförståelsen... För mig tog det tre och en halv timme... Hur i hela friden ska jag fixa det på 1 timme!!!? Jag läser betydligt långsammare än många andra och fick bekräftat på mellanstadiet att jag hade lätt dyslexi, men jag har inte detta på papper, vilket är riktigt dumt. Om jag hade haft det hade jag fått längre tid på proven och fått använda dator på det skriftliga vilket är ett måste. Men noop, det får jag inte nu... Attans!

Skulle ätit lunch med Malin idag, men hon kunde inte så det ska bli på måndag istället. Jag fick gå ner och äta själv här på Campus istället, men gott var det, buffé!

Nu ska jag ta mig här i från skolan iaf... Trött, Ska upp en sväng på stan och sen möta Eric. Vi ska gå och handla och sen kommer mamma och doggisarna!

Ha en bra helg!!

Vill kunna rita



(Dessa bilder är tagna från andras sidor)

...fortsättning engelska

Jag gjorde det, jag klarade det och Eva tyckte att det var "jättebra"! Jag behövde verkligen det. Jag hade först inte tänkt läsa denna kurs (tjänstemarknadsföring) men gick dit ändå och ändrade mig. Men sen när jag fick reda på uppgiften fick jag tårar i ögonen och en klump i halsen, tänkte eller nästan bestämde mig då för att skippa den. Men fasen i att!!! Jag provade och kämpade på och det gick ju. Jag är så nöjd att jag läst engelska kursen också, eller jag är ju inte riktigt klar men det har nog bidragit till lite resultat iaf.

I morgon skulle jag sitta med den uppgiften, tänkte bli klar innan helgen då mamma och mina älskade hundar kommer, men nu är jag ju redan klar! Så jag ska sitta nere på skolan (i Varberg) hela dagen och plugga engelska, till slutproven.

Jag ska även träffa Malin Lindkvist. Vi gick i samma klass i Karlskrona och nu pluggar hon till sjuksköterska här i Varberg. Hon har tenta i morgon stackare, men efter så ska vi käka lunch. Ska bli skoj att ses.


Engelska

Idag ska jag jobba, börjar kl 13-18.30. Så nu kollar jag på morgonprogrammet och ska plugga. Ska läsa Christian Grönroos artikel, på engelska om marknadsföring för tjänsteföretag. Läste en annan igår och ska sedan jämföra de olika. Jag är väldigt nöjd att jag tog mig igenom den förra så ska baskemig kämpa mig igenom denna också.

På tal om engelska så har jag nu bara alla slutproven kvar i min engelskakurs som jag läser. Ska bli klar innan jag ska till London den 26 november så det blir till att plugga massor nu. Problemet är bara att vi har en stor gruppuppgift i Marknadsundersökningen också. Det som är dumt med gruppuppgifter är att man måste träffas och att man inte kan göra det när det passar en. Blir ju en hel del med jobbet också och om vi då ska träffas i Borås så blir det ju hela dagen. Annars hade det ju funnits flera timmar som man kan sitta här... Ja det blir lite tokigt iaf...

Ha en bra dag alla!!


Fashion

AHHH nytt favvisprogram!!!

Fashion, måndagar kl 21.30!!!

skyltfönster

När vi gick med Helena till tåget igår blev vi lite fundersamma. Flera av Varbergs skyltfönster fick oss verkligen att reagera. Ja bestämde mig därför att vi skulle ta med kameran och fota detta. Vi fick snabbt svar på varför alla helt plötsligt blivit väldigt kreativa i butikerna. Det var en utställning av konstnärer här i Varberg som fått vara lite kreativa! Vilket jag gillar!

Intersport



Din Väska



Bokia



Rydholms



Bigaro



Bröderna Johansson



Parelle
Svårt att se genom gallret men de har målat medd smink.



Team Sportia
Även detta kan vara svårt att se, men det är små barnklädert gjorda av gammla fimpar, äckligt.



Synsam
Hon har rest runt i Sverige och fotat massor som heter samma sak, Malin Arnesson.



Davids




VILKET SKYLTFÖNSTER ÄR BÄST TYCKER NI?!!!

Härlig helg

Nu sitter vi här i soffan efter en kanonhelg. Kusin Helena är här, vi har precis fikat och nu sitter de klistrade framför fotbollen. Jag har förstått att det är en viktig match men jag förstår mig inte riktigt på fotboll, men som tur är har vi olika intressen!

I vilket fall så är det jätteskoj att Helena är här, hon har inte varit i Varberg innan, så det var på tiden.

Helgen har varit kanon, gårdagen var toppen. Åkte till Borås vid 16 och var framme på salongen närmare 18.30, Dags för piff. Håret blev fixat och Fazli sminkade, blev orange ögonskugga denna gången. Sen hade vi en enormt härlig kväll, riktigt goa människor hela gänget, både modeller, de som jobbade på salongen och gästerna. Jag hade jätteskoj!

Tack söta Andrea för att jag fick på hos dig och din familj, bättre än hotell ju, lyx!

Det var även jätteskoj att Malin och Daniel kom för att titta och att Jenny och hennes kompisar kom, men de verkade ha en lika bra kväll som jag.

Ja som ni förstår har jag haft det jättebra! Älskar modevisningar och allt som är där runt om kring.

6
1
bilder från Jennys blogg. http://www.fjellseth.com/


RSS 2.0