Dagens sommarmåltid

18:35 när jag anlände hem serverades lax & skaldjursburgare, hemgjord skagen & örtsallad m. smak av apelsin och chardonnayvinäger.


Lena!


Grattis!


Härlig måltid

Vill dela med mig av gårdagens mat hemma, specifik information från Eric.


Närproducerad ryggbiff m. färskpotatissallad & hemslagen bearnaise (ej med på bild) garnerat med ängssyra.

Allt gjort på två plattor och utan ugn säger Eric, vårt lilla kök är effektivt.



Vaniljbavaroise serverat med ingefärspäron & melon "soppa".

Efter denna utsökta måltid gick vi på Sex And The City 2 på bio.


Modevisning 2 denna veckan

Idag var det två visningar i Varberg i Brunnsparken, en vid 11.15 och en kl 13. Jag gick för Hagedorn med dessa goa tjejer nedan.


Angela Alexandersson

Hemma efter en kväll i Borås. Trött nu men tänkte bara lägga upp de få bilder jag klickade under kvällen. Känndes sorgligt att det troligen var sista gången jag träffade mina modelltjejer i Borås...


Nadja får make


Snart dags att inta catwalken!


Toksnygga Lowe!


Designers härliga kompis som var konferencier för kvällen och projektledaren Stefanie Ravelli


Jag fick med Nadja på visningen!


Efter visningen så gick vi till Viskan för en trevlig stund innan hemfärd.


Fick åka med designern från Borås till Varberg i en fullproppad bil, men det gick jättebra, och en trevlig resa blev det med härlig sång från framsätena!

Plugg och visning

Vår C-uppsats är nu på granskning, spännande och vi har fått ett arbete som vi ska granska. Jag kan tycka att det är rätt svårt att gå från att vara galet insatt och suttit varje dag med sitt arbete till att få någon annas arbete och lära sig det. Man ska inte redovisa sitt eget arbete utan någon annas plus att vi ska opponera på detta också. Så nu har vi att göra fram till på onsdag nästa vecka, stor dag då!

I eftermoddag far jag till Borås, ska gå en modevisning på Grand Hotell, en visning för Angela Alexandersson.


Check!

Nu har vi lämnat in vår C-uppsats för granskning! Som vi har slitit men denna, men vi är nöjda och resultatet är bra. Nu får vi invänta oponering nästa vecka, så en vecka kvar sen är skolan slut!


Canon

Va med och tävla ni också på http://www.smartson.se/testpilot-550D.html 

Per Moberg

Idag har vi åter suttit framför datorn med vårt arbete. Men vi tog en paus och gick bort och träffade Per Moberg för att signera lite böcker.


Sommardag 2

Pluggdag igen, men efter flera timmar framför datorn tog vi en liten snabb paus i värmen. Nu vill vi bli klara!


Picknick i kvällssolen


Idag var det första sommardagen. Efter jobbet så hade Eric gjort picknickmat, varmrökt lax och risoni med fetaost, valnötter och tomat och sedan vattenmelon. Så vi gick ner till havet och njöt av kvällsolen.


Go´natt

Idag har jag och Anna åkt vårt kära Boråståg, det var ett tag sedan. Vi har spenderat hela dagen i Borås och haft handledning på arbetet. Till lunch blev det sushibuffé, favorit i repris, riktigt bra ställe.

Nu ska jag gå och lägga mig, Eric jobbar som vanligt stackaren, dag och natt. Skola, praktik och två till tre jobb. Snart är iaf skolan och praktiken över för honom.

I morgon blir det plugg hos Anna på förmiddagen och jobb på eftermiddagen. Har bara fyra gånger kvar, känns konstigt.

I eftermiddag visade sig sommaren, det var varmt och skönt, blå himmel och sol, hoppas på en fortsättning på detta!

Go´natt

 


Glömde ju

Glömde berätta att flyttlasset nu har gått! Nu är hela mitt liv flyttat från Varberg till mitt blivande hem i Karlskrona. Det är inte mycket som ligger kvar hemma i lägenheten i Varberg  nu. Ska bo där i 2½ vecka till sen är jag Karlskronabo igen efter nästan tre år på västkusten.


Jag älskar redan mitt nya jobb

Ställde klockan på 03.45 i natt, japp första dagen på mitt nya jobb. Eller jag börjar inte förrän den 7 juni så jag tjuvstartade idag. Det var en dag på Strippen i Emmaboda. Kan ju säga som så att det var lite annan målgrupp än vad jag var van vid. I stället för modeintresserade tjejer och damer så var det bilintresserade killar och gubbar och ja jag saknade mina älskade kunder men det var otroligt kul detta också. Jag fick idag bygga upp montern och sälja tidningar och prylar och även prenumerationer. Det gick jättebra. Jag fick träffa massor av mina blivande arbetskamrater och jag stormtrivs redan med dem alla, så trevliga och jag har känt mig så varmt välkommen hela dagen.

Nu är jag dock dödstrött efter över tolv timmar i regn, dieselrök och gegga, har varit stelfrusen hela dagen. Men jag är ändå jättenöjd med dagen och ser fram emot att börja.


Kolla in alla dessa tidningar och de är inte ens en tredjedel av alla titlar som jag kommer att jobba med...



Jahopp mina vänner, detta kommer bli mitt liv nu, från modevisningar till bilar, likheten är att de båda är ett konstverk och kan vara otroligt vackert!


Packning

Go´kväll

Nu är det snart dags för flytt igen. Imorgon kommer mamma och Peter upp, först en sväng till Gällstad för lite shopping sen ska de stanna här i Varberg tills på fredag. Då ska vi proppa in så mycket det bara går i ett släp. Hemfärd och första flyttlasset går på fredag. På lördag blir jag hämtad kl 05.00 för att sedan jobba mitt första pass på mitt nya jobb, ska bli jätteskoj, bara det inte regnar lika mycket som det har gjort här idag.

Nu sitter jag och Anna varje dag med vårt arbete, det börjar kännas riktigt bra, inte mycket kvar nu...


Glasögonprovning och annat

Denna vecka har bestått av mycket plugg, jag känner mig som hemma hos Anna och David nu. Sitter där och pluggar varje dag näst intill. Igår bakade vi till att Annas syster och mamma kom på besök. Dagen bestod även av glasögonprovning. Det är verkligen supersvårt. Vill ju egentligen ha ett par fräcka men det funkar när de inte kostar flera tusen och när man inte ska leva i dem. Nu får de ändå vara lite enklare. Så just nu lutar det åt ett par Armanibrillor, står mellan dem och ett par Attling. Svårt som attan.

Nu sitter jag i lilla lyan igen och stinker thaimat, var med Sofia och åt favvisen sushi och thaibuffé. Var allt ett par veckor sedan sist. Deras sushi blir bara bättre för varje gång. Nu blir det åter plugg, bra att låta texten flöda, bara en vecka kvar nu, så börjar känna mig lite i panik…


FashionSTORE modevisning

För ett par månader sedan så var jag och gjorde i visning som skulle filmas. Det var i en gammal industrilokal och det var väl ca 5 grader där, jag låg sjuk i över en vecka efter. Kan kanske förklaras av de små trådarna som knappt täckte kroppen. Men men filmen blev ju bra iaf, den är ganska lång så man får lov att spola lite. Gillar klänningarna från Therese Fredman, Men Josefine Strid har fina saker men dock inte så användbara för en vanlig människa, men kreativ kan man väl inte annat är att säga att hon är. Får ursäkta nakenheten, mormor du får gärna spola förbi dessa ingångar, haha...



PS Designers Modevisning



Igår var vi i Nöjeshallen och kollade på PS designelevers modevisning, kändes skoj att se på en visning för en gång skull, var riktigt imponerad av vad fint de gjort...


Kosläpp och konstrunda

Idag har vi varit och kollat in när kossorna på Björketorpsgård fick rusa ut på grönbetet för första gången i år. De hoppade och skuttade, stångades och råmade, riktigt kul att se. Sen var vi på konstrundan här i Blekinge.


En av favoritkonstnärerna var Susanne Demåne



Detta Martina är en Backsippa (Anemone Pulsatilla), väldigt sällsynt och är fridlyst i Sverige... Denna fann vi längs vägkanten utanför Björketorp.


RSS 2.0