På med vinterdäcken!

Nu är vintern här, eller... Sitter här i Varberg och ska strax ta min dagliga promenad och vädret ser helt okej ut, än så länge. Det verkar som att det är kaos på många andra platser i Sverige, PÅ MED VINTERDÄCKEN! Vänta inte in i det sista varje år, det är ju faktiskt inte regeln om att byta den 1 december som avgör när de ska på. Viktigast är väl ändå hur väderförhållandena är.

Detta gäller även de som väljer hatighet efter fartkameror och polis... Det är väl hastigheten på skyltarna som gäller för att den hastigheten är lämplig för att inte olyckor ska ske, inte att man ska undvika att få böter... Även bilbälte, det har man inte på sig för att slippa böter, utan för att överleva om man skulle krocka.




http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3665002.ab


En ledig dag

Jag är ledig idag, men jag känner mig nästan stressad, känner att jag måste ha något att göra. Det känns konstigt att bara vara, är ledig på dagen i morgon också, men ska jobba på FöretagsRock i morgon i Sparbankshallen på kvällen.

Eric är och gör sin första tenta just nu, hoppas att det går bra för honom. Jag sitter och kollar på bilder från i sommar då vi var i Paris med min mamma och Peter, en underbar resa. Lyssnar på Veronica Maggios senaste skiva, den är väldigt bra men den första är ännu bättre. Jag ska ju snart se henne, några veckor kvar...

Undra vilka artister som kommer till Melodifestivalen i Göteborg, jag och Eric ska ju dit, köpte biljetter i fredags då de släpptes, vi ska sitta på parkett, blir nog perfekt. Gillar verkligen att gå på det, har varit i på finalen i Stockholm en gång, Växjö, Karlskrona och Göteborg två gånger innan. SKOJ!

Funderar på om jag ska ta mig en promenad... Det är inte så fint väder, men jag såg att det kanske ska bli snö vilket jag hoppas att vi slipper... Men jag har haft vinterjacka, vantar och mina älskade baskrar i flera veckor nu. Ska på bodybalance se iaf, Eric ska på spinning för tredje gången denna vecka, bra jobbat! Funderar på att simma på söndag, simhallen ligger en bit bort men om det inte är alldeles för kallt så går det bra att gå.


Jag vid mitt Fika i Paris

Vill ha

Det är synd att man inte använder vanliga telefoner längre, lär ju försvinna mer och mer. Men dessa skulle varit fint!


Men jag har en sådan här fining och den slår det mesta!

Redovisningar och P!NK

Idag har vi haft en heldag i skolan, lyssnat på ca 25 redovisningar. Jag hade två och det gick väl bra, pratar alltid för fort men jag har aldrig papper som stöd, vilket jag är nöjd med. Jag tycker att det känns bättre utan papper, för om jag har det så blir jag bara mer osäker på vad jag ska säga, oavsett om man inte läser så står man och kollar på det iaf, bättre att kolla ut över publiken.

Det var otroligt långtråkigt, men det var väldigt många kreativa lösningar som grupperna hade. Ämnet var Event It och vi hade en redovisning om vårt egenskapade event på Internet och en om Web 2.0, lärorikt och intressant.

Fick mitt schema idag på Bik Bok inför november, känns bra, några tider både veckodagar och helger, dock inte så många tider men det hade jag inte kunnat heller då jag kommer att ha fullt upp med projektet med mässan, vilket jag talat om för den nya chefen.

En av mina stora "idoler" är P!NK, kan dock inte påstå att hon är min förebild då hon kanske inte är särskilt bra att se upp till. Men i vilket fall tycker jag att hon har en otroligt bra röst, både i de låtar med goo i, men även då hon sjunger lugna och vackra låtar. Hennes ny låt So What tycker jag är lite svår, vissa delar blir riktigt retliga och då en aning jobbigt att lyssna på. Men vissa dela är lika bra som hon alltid är och som vanligt har hon en riktigt kaxig video.
http://se.youtube.com/watch?v=dJZDsJ8UU64


Nytt jobb... igen

I morgon är det dags, två redovisningar... Ja alla har det, med andra ord sjukt många redovisningar att lyssna på, under hela dagen. Jag ska ladda upp med en fruktpåse.

Jag har nu gett mig in i ett jätteprojekt! Jag ska vara... någon typ av projektledare/samordnare/kontaktperson/värdinna för en entreprenörmässa, som ska arrangeras den 29 januari här i Varberg. Det kommer att bli en massa jobb, men jag är övertygad om att det kommer att bli riktigt givande och jag kommer att lära mig massor som jag får nytta av framöver.

Jag och Eric har redan börjat spåna på julklappar, det gäller att vara ut i god tid, men tiden går så galet fort, jopp snart är det jul.

Idag åt vi purjolökslåda, jättegott. Innehåller purjolök, bacon, Oatly havregrädde, tomat och lite ost på toppen, in i ugnen och det blir riktigt mumsigt.


Hos oss



Inflyttningspresent från Martinavårt kökvårt sovrumMitt fina sminkbord som jag fått mormorMina nya skorny tavla

Vi gick en sväng på stan idag, då fick vi denna tavlan i inflyttningspresent av Erics föräldrar, tack!


Tillbaka till Varberg

Nu är vi tillbaka i Varberg efter en snabb visit hemma i Karlskrona. Det gick alldeles för fort och jag saknar dem redan. Hann med att fira mamma, någon dag för sent men bra ändå. Träffade min syster och hennes underbara små pojkar, gosade även massa med mina älskade hundar, som jag saknar oerhört mycket.


De har öppnat ett nytt MIO i Karlskrona, Jag och Eric gick på långpromenad dit för att spana in hur det var. Jättefint, stort och ett mysigt fik där inne, vi åt lunch där och det var verkligen gott.

Fika på MioMio

Vi slapp tåget hit då vi åkte med Erics föräldrar, så nu är de på besök hos oss, jätte trevligt. Igår var det fint väder så då passade vi på att gå en runda, tur det för idag är det riktigt skitväder. Det är shoppinghelg i här, så det får bli en liten runda i city idag. Måste köpa lite nya växter till våra fönster.


Vi har ju en timme extra idag också, klockan står nu på vintertid. Stan öppnar inte förrän tolv. Så nu håller Erics mamma på att förbereda maten inför eftermiddagen, kalops det ska bli gott. Nu ska vi fika, wienerbröd och gott te.


I morgon ska vi hem

Idag har det inte hänt något speciellt. Var i skolan på förmiddagen och pluggade lite med ett grupparbete. I går avslutade vi kursen Eventlogistik, känns skönt det går så fort, snart jul och sen är skolan över nästa sommar. I morgon har vi näst sista lektionen i Event It, Det är en föreläsning med tappa.se, som jag för övrigt är helt fast i. Kan verkligen rekommendera att bli medlem där, det är en riktigt bra sporre att röra på sig varje dag.

Var och tränade i kväll, arobic core, haha, det är helt hopplöst när man är på ett pass första gången, jag var helt lost i alla dessa rörelser, kändes ju som att alla andra hade full koll. Mina ben och armar flög överallt, men inte där de borde. Köpte ett par nya inne-gympa-dojor idag, nu på hösten kan man inte riktigt ha samma skoj inne som ute. De är jättefina, lite stora men jag hoppas att de funkar.

Åhh i morgon ska vi äntligen åka hem till Karlskrona, har inte varit hemma sedan augusti, alldeles för länge sedan. På lördag åker vi tillbaka hit till Varberg och då följer Erics föräldrar med, första gången de ska se vårt nya hus. Ska bli skoj, alltid kul med besök av nära och kära.

Nu är det dags för en kopp te, vi köpte flera olika nya smaker idag, gröna allihop. Snart börjar tjockisprogramet på tv 3...


Kul att det är så många som är inne på min blogg varje dag, tack för det!


Grattis!

idag fyller min mamma år. Grattis, hoppas att du haft en underbar födelsedag!

En kul dag på jobbet

Idag har allt gått jättebra, jag trivs nu kanon på mitt nya jobb. Började jobba klockan 8 i morse, vi packade då ihop 07 varor och prissänkte till hur billigt som helst, detta ska säljas i "fyrkanten" i Femman i Göteborg, nästa vecka, passa på då!


Jag var iväg en stund hos frisören för att fixa utväxten lite, syns inte så mycket, men ser lite bättre ut iaf, sjukt dyrt som vanligt, trist. Tillbaka till jobbet, slet på en hög stege för att plocka ner allt, i vårt stora lager. Senare på eftermiddagen kom varor, jag fick plocka upp dem, hänga ut dem plus ha hand om hela butiken själv, det gick fantastiskt bra, det var kul. Dröjer nu ett tag tills jag ska jobba igen, synd, det är ju nu jag börjar komma in i det på riktigt.


Jag och Eric har nu varit på spinning och nu lagar han mat, min alldeles egen kock. Ska snart äta, sedan kolla på Bert och skolmaten.


Förresten, Katrin Zytomierska som jag kommenterade för någon dag sedan har fått sparken, Bra jobbat TV400!


Veronica Maggio

Nu har jag köpt biljett till Veronica Maggios konsert, den 19 november i Storan i Göteborg. Ska dit med Linda, från Erics klass, kommer bli jätteskoj!


Värsta dagen någonsin!

Kom hem efter halv tre inatt, skulle egentligen slutat halv två men det var totalt kaos, ja då menar jag verkligen kaos...


Jag tar det från början... Jag jobbade på Bik Bok igår på dagen, det gick jättebra, var själv lite i butiken och sålde som superbra, bästa dagen på länge för butiken. Det var väldigt mycket folk på stan och det var köer både till kassan och till provrummen, stressigt men skoj, fick verkligen press på mig där som nybörjare vid kassan, men det gick över förväntan.


Kom hem vid halv tre på eftermiddagen, för att sätta mig vid min hemtenta. Jag var så trött men kände mig tvungen att plugga, pluggade på bra och fick klart en och en halv fråga. Sen kom Eric hem och han ville gå ut och äta, så fick det bli. Kändes skönt att få koppla av en stund och maten var riktigt god, vi åt på finaste stället i stan, Eric bjöd.


Kom tillbaka hem vid 19 tiden och jag var helt slut efter dagen, ville bara gå och lägga mig, men nej, nu var det bara att packa ihop och bege sig till andra jobbet. Trodde inte att det skulle bli så mycket att göra, tog mig mina pluggsaker. Skulle ha ansvar för garderoben och vara värdinna under kvällen, det skulle komma 800 gäster och såklart kom alla på samma gång. Det var det värsta jag gjort i hela mitt liv, Aaahhhhh!!!


Det var jag och tre andra tjejer, Jag och en av dem stod och tog emot jackor och betalning medan de andra två hängde in jackorna. Insläppet började 21.00 och ja kollade på klockan när hon var 23.00, torkade svetten och började skrika på alla gäster, jag hade gråten i halsen och alla gäster var förbannade på oss, skrek till oss och såklart var ju alla skitfulla redan när de kom. Jag försökte kolla över alla gästerna för att se om folkmassan tog slut men icke, så långt jag kunde se stod förbannade arga, svettiga och fulla vuxna människor. Mitt i all hysteri började vissa hämta ut sina jackor igen och ville hämta cigaretter etc, hur sjutton kunde de, plus att de då var förbannade på oss för att det inte gick snabbt nog. Ingen hade jämna pengar och växeln tog slut efter bara en timme. De betalade allt från ingenting till hundra spänn för att hänga in. Inte nog med att det var totalt kaos så gick allt fel som kunde gå fel, som sagt växeln tog slut, nummerlapparna tog slut så jag fick börja skriva egna, skitbra... alla var vansinniga, jag var hysterisk och förbannad, jackorna låg huller om buller inne i det lilla fullproppade rummet, de andra tjejerna var i panik... Gú det var så hemskt.


När väl alla hade hängt in, var klocka nästan tolv, då hade jag ringt, med gråten i halsen och kallat in Eric, vi behövde all hjälp vi kunde få, dags att strukturera lite, snart ska ju skiten ut igen. I över en timme sorterade vi kläder i garderoben och en efter en aspackad gubbe kom för att hämta sina saker. Det flesta förstod hur illa de hade betett sig tidigare, så de bar om ursäkt när de gick hem.  Klockan är ett och vi är klara, nu ska det ju stänga men nej, de sista går inte förrän efter 02.00, och då ska vi börja städa upp allt... Halv tre går vi hem, helt slut... fy sjutton vilken sjuk dag!

Tack för att du tog dig tid att läsa allt detta, ursäkta språket...

Äntligen har vi fått lite ordning...så här glad blir man när man hittar det man ska...Kämpa...

När Vi väl hade fått ordning på det mesta, passade jag på att ta några foton, men här ser det riktigt välorganiserat ut.


Roy Lichtenstein...

Fina bilder...
Jag och Malin i min klass på det ena och jag på den andra. Kul vad man kan pyssla med på dotorn ibland.

Malin Davidson och Malin BjörkMalin Björk

Lördag morgon!

Goó morgon...
Ska snart jobba, tredje dagen på mitt nya jobb. Igår gick det faktiskt riktigt bra, det var kul, börjar äntligen lära mig det konstiga kassasystemet. Har inte riktigt koll på alla kläder än, det dumma är att nu ska jag inte jobba på flera veckor, kommer ju att glömma allt jag lärt mig hittills, typiskt. Ska iaf jobba på måndag, börjar klockan 08.00, sen frisören och sen tillbaka och jobba hela dagen.

Idag blir det en väldigt lång dag, börjar på Bik Bok nu vid 11-14, sen ska jag hinna plugga så mycket det bara går, äta middag och sen börjar jag jobba på Varberg Event klockan 20.00- 01.30, piuo..

Vill egentligen inte nämna henne, för det är väl det hon är ute efter, men kollade på TV400 igår efter idol. Katrin Zytomierska, vem anställde henne? Hon är den sämsta tv-profilen just nu, tom Idoldeltagarna tycker illa om henne. Nej tack, bort med henne, verkar som att hon vill vara som Gynning, men då lyckas hon inte.

Igår var det jättehärligt väder här, jag och Eric gick en lite sväng innan jobbet. Tog några bilder på de vackra höstlöven...

Vårt Hus


Ännu en lång dag...

Jahopp, dagen började klockan 07.00 på träningsgolvet med en skivstång i famnen, det var lite väl tidigt att träna för min del... Galet jobbigt att kliva upp, men efter passet var jag väldigt nöjd. Kom tillbaka hem 08.15 och skulle då hinna göra alla morgonbestyr som att duscha etc. Blev lite stressigt, så det slutade med att jag fick ta med mig frukost till skolan. Frukost är det bästa målet på hela dagen enligt mig, jag äter gärna mycket, inte som idag två torra knäckebröd och vatten... Har känt av detta hela dagen, trött, hängig och ont i huvudet.

Första dagen på nya jobbet idag, tja det var väl okej. Är van att ha koll på allt, nu kände jag mig verkligen som en nybörjare, gillar inte det riktigt. Men någon gång måste man ju vara det också. Jag tyckte att de hade så konstiga system med kassa osv. Men det går nog snabbt att komma in i det. Ska jobba i morgon och på lördag också... Hoppas att det blir lite bättre då. Jag tycker nog egentligen att det är roligare att jobba med lite äldre kunder.

Åh nu ska ja ta och sätta igång med dagens tentaplugg, Vet ju att jag blir så nöjd när jag är klar.


Tog kort på mitt nya nagellack idag, det var väldigt fint idag också...




Tog även kort på Erics arm, han brände sig på ugnen på Harrys förra veckan.


En pluggdag

Idag har jag pluggat hela dagen! Vi har flera olika grupparbeten igång samtidigt, det är en aning rörigt men det är lärorikt. Idag har jag jobbat med två olika grupper, för och eftermiddag. Kom hem vid halv fem och satte mig med hemtentan... Det är riktigt svårtolkade frågor och som vanligt så är det extra jobbigt innan man har kommigt igång och förstår frågorna. Peter, min halvfar, ringde i rättan tid. Jag var uppgiven och det var perfekt att diskutera lite med honom. Fick igång tänket och har idag skrivit klart första frågan, känns toppen, ibland behöver man någon att "bolla" idéer med för att det ska släppa. Har nu planerat göra en fråga varje dag, inlämning på måndag, då jag även ska till frissan, så på söndag ska allt vara klart och inskickat...

Nu ska jag snart gå och lägga mig, upp tidigt i morgon, bodypump klocka 07.00 sen börjar skolan klockan 09.00. Har nu målat mina naglar i mitt nya nagellack, blev jättefint, ligger nog i topp bland alla min fina lack. Har dock inte sett de i dagsljus än, men det blir nog bra... Jag är lite spänd inför första dagen på jobbet i morgon...

Provade föresten nya Ramlösa Balans idag, den med citron och Aloe vera, måste säga att jag gillar reklamen bättre än drickan, var lite väl sött, smakade nästa som läsk... Men den var ganska god, ska prova den andra smaken en annan dag...

sovtime.


Hemtenta på gång!

Idag hade vi redovisning i skolan, logistik, ganska kul att arbeta med det, men redovisningen var mindre skoj. Det var så många grupper och alla skulle redovisa samma dag, det blir lite väl länge och ingen kunde fokusera på de sista grupperna. Man borde verkligen dela upp i halvklass när man är ca 50 personer i en klass...

Vi fick även ut hemtentamen i dag... Den ska lämnas in på måndag, oh ja den verkar vara riktigt klurig. Men så är det alltid när man får en uppgift, det är så svårt att förstå vad läraren är ute efter, men det löser sig säkert.

Idag har jag troligen kommit på vad jag ska skriva för examensarbete, det känns skönt, har haft lite bry över det faktiskt. Just nu känns det skoj och jag ser fram emot att sätta igång med det.

På torsdag ska jag jobba min första dag på BikBok, det ska bli kul att jobba lite...


Nu börjar jag äntligen bli frisk också, kunde ju knappt prata i helgen, var så hes och hade så ont i halsen. Så nu är det dags att sätta igång med träningen igen.

Goónatt


Fina färger på stranden

Som sagt... Min bästa vän har varit och besökt mig och Eric, i vårt nya hus, under helgen. Igår lekte vi på stranden här i Varberg i våra färgglada strumpbyxor, det blev många härliga höstkort där. Spana in....



Göteborg

Jag har min allra bästaste vän på besök denna helg. Idag har vi gått nästan 20 000 steg och gjort av med massor av värdefulla siffror på ett kort, kallat pengar. Martina har nu skaffat sig en helt ny garderob efter denna vistelse, spana in bilderna. Jag som nästan har fått diagnosen shopaholic köpte inte ett klädesplagg, så stolt. Däremot införskaffade jag mig mitt elfte eller tolfte par Converse idag och fina smycken mm. Nu sitter vi här i soffan, mätta och med våra nya skor på oss...


RSS 2.0