Varning för vilda isprinsessor


Idag var vi i Kungsbacka. Det är verkligen fasansfullt kallt nu. Vi har inte lika mycket snö som nere i söder, men här kan man istället åka skridskor på vägarna. Det är inte bara halt utan det är verkligen is överallt, man kan inte gå utan åka fram. Jag tänker på mormor hela tiden när jag kanar fram och är på väg att glatta på baken, håll dig inne mormor!

I vilket fall så åkte vi halv 12 idag och var framme med tåget kl 12 i Kungsbacka. Det första vi gjorde var att äta lunch. Buffé med tacos, pommes, pizza, thai, kycklingklubbor och pannkakor med sylt... Det var vi och alla barnfamiljer... En ruggig blandning men det var gott och allt ska ju blandas i magen ändå så varför inte ta lite av allt.

Sen tog vi en vända i Kungsmässan, inte så mycket shopping för oss idag. Kl 14 var vi klara men tåget skulle inte gå förrän kl 16 så vi tänkte ta en fika. Men vi hittade inget bra ställe där inne så vi glattade ut i kylan på stan istället där vi slutligen fann ett öppet fik. Vi åt mockabakelse, te och kaffe. Vi högg in så fort att jag glömde ta kort på den vackra skapelsen men den såg ut som en bröllopstårta i mindre format.

Tjugo i 4 gick vi till stationen och ställde oss bland en hel folkmassa på perrongen och frös. Men inget tåg. När klockan passerat 4 så klämde en dam i högtalarna ur sig att tåget var minst en halvtimme försenat, härligt!

Klockan passerade halv och vi fick ingen mer information, tidtavlorna var tomma men till sist gick Eric ut och kikade då stod det 16.40 men ingen sa något i högtalarna så några stod redan på perrongen och frös. Här ska tilläggas att man måste gå under en bro för att ta sig över till rätt perrong och det var snorhalt. Efter ett tag gick Eric ut igen eftersom det inte hände något då var nya tiden kvart i. Så vi gick ut till dess men inte alla eftersom ingen sa något i högtalarna. Tåget kom vi hoppade på och det körde. Men ingen info i högtalarna så jag antar att hälften och då till största delen äldre satt kvar inne på stationen och väntade på att få veta... Alltså missade de tåget. Förbaskat kass måste jag säga!!! 



Sötnosar

Jo hur söt kan man va?


Men ingen är så fin som mina små älsklingar, saknar er!

Sömnlös

Har redan suttit här vid min dator ett bra tag. Har inte kunnat sova inatt. Har legat och väntat på att gå upp sen kl ett.

Idag ska vi nog till Kungsbacka, alltid skoj att hitta på något. Men det är inte skoj att shoppa kläder längre, förutom på Vero Moda. För jag kan inte använda något annat. Jobbar ganska mycket nu och jag får enbart ha deras kläder i butiken. Men nu har vi massa fint så det är inget problem. Men jag måste tänka varje gång på om jag skulle köpa det annars, så då blir det inte så galet mycket vilket är bra. För kläder har jag gott om om man säger så. Men man använder ju oftast bara vissa plagg, skönt, lätt och inte det dyra som man är rädd om. Vilket är tokdumt, för vad gör de för nytta att köpa något extra fint om man inte använder det...

För uppdaterings skull så kan jag tala om att vi nu har sagt upp vår lägenhet till den 1 maj och flyttar då in i vår nya lilla lya. Blir säkert bra.



Tjuvstart på våren

Det är skitkallt och snön ligger på marken men det skiter jag i. Butiken fylls nu med mina älskade vårfärger och jag blir så glad av dem. Fast att det inte är vår på ett tag så struntar jag i det. För nu har pengarna äntligen kommit in på kontot och jag var inte sen att bege mig till min lilla butik för att bli lite glad och fyllas med lite vårkänslor.

Så idag var det jobbdax och jag tyckte att det skulle bli riktigt skoj att äntligen få vara jag, en färgklick med andra ord... På väg mot jobbet så trillade det snöflingor runt mig och jag halkade fram och tillbaka i mina converse, men det gjorde ingenting, för snart är det borta... hoppas jag iaf.


Nya jeans, nytt linne och ny hoddis fast utan luva...


Min gamle man

Startade dagen med sång och tårta. Eric fyller 24 år idag, gamle man. Känns knäppt jag känner mig fortfarande som 19 och jag har inte märkt att jag har kommit förbi 21. Men tro det eller ej så blir jag 23 i år, jag tror jag blir 22. Fick fråga Eric nu om jag verkligen hade räknat rätt.



Men som sagt, 05,30 så tog jag i från tårna här i vår trapp; "Vad är det för en dag? är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Erics födelsedag, hurra, hurra , hurra!"

Sen blev det tåget mot Borås och skola, hem med tåget igen vid 12. Tog en sväng på stan med Anna som sedan skulle jobba på Hagedorn.




Jag gick och köpte oss en varsin semla som vi åt i butiken.



Sen hjälpte jag Anna att hänga om lite i butiken och så klädde jag dockorna. Var riktigt skoj, exklusiva fina kläder och massa nya märken har de fått in.



Kvällen bestod av massa gos mat från charkdisken på Kvantum så som, revben, pajer, pastasallad med fetaost och soltorkade tomater mm.



Till Robinson så åt vi ost och kex. Blev en hel del. Kan säga så mycket som att allt tog slut, minsta ostbit och inte en kexsmula blev över, lyx ska det vara.

Nu börjar dagen lida mot sitt slut och i morogn blir det heldag i Borås, med skola och grupparbete.

Hej svejs!


Min fina vän



Kolla så fint Martina har gjort, bara massa bilder från när jag var och hälsade på henne... Jag kommer snart igen!!

Försvinn snö

Idag har jag jobbat. det var en kul jobbdag. bra med folk och butiken fylls nu med mina älskade färger så man kan ju inte annat än få lite vårkänslor, vilka i och för sig dör ganska fort när man kommer utanför dörren. Snälla snö försvinn och vad sjutton hur kallt ska det vara... Idag var det klarblå himel och det såg så härligt ut när jag tittade ut genom fönstret, men när jag klev ut så var det ju iskallt fortfarande. Så trött på kylan nu och snön... Jag kan inte förstå att alla åker upp i norr för att åka skidor... På mitt jobb är det bara jag och Tess som inte är eller ska iväg och åka. Hade dock gärna åkt till värmen och solat och badat lite istället.



Var bara tvungen att lägga in dessa söta potatisar, mandelpotatisar som vi hade till Erics goda kalopps. Han hade till och med lagt in egna rödbetor,  godare än köpta...


Mord på fästningen



I går var vi på min julklapp från Eric, Mord på Fästningen. Det var riktigt lyckat. Det var trerätters och under tiden, eller mellan rätterna så utspelades sig en teater, som cluedo. Man ska då lista ut vem som är mördare, vilket var nästan omöjligt, det kunde vara vem som helst. Riktigt bra gjort. Maten var jättegod och kvällen var bättre än förväntad och vi hade ändå riktigt höga förväntningar.


P3 Guldgalan

Igår var vi i Skandinavium och kollade på P3 guldgalan. Det var skoj och väldigt mycket kändisar...



Miss Li


Lars Winnerbäck vann två priser


Amanda Jensen



Winnerbäck var nog bäst får jag säga...

Avatar

Igår var vi på Avatar på bio... Galet vilken bra film!! Sen hade man 3D glasögon på  sig, sjukt mäktigt. Filmen i sig var kanon och tänkt då i 3D, sannslöst häftigt!!




gott på Kurorten

I lördags så jobbade jag och direkt efter gick vi till Kurorten där vi spenderade resten av helgen. Som vanligt får ni lite goda bilder på den fantastiska maten!

På lördagen fick vi sexrätters.



Laxterrine till förrätt och den andra glömde jag ta kort på men det var rödbetor med chevre och valnötter.



Denna huvudrätten kändes som att den var skapad bara till mig, den var så otroligt god! Sejrygg med mandelpotatiskaka i brynt smör, pepparrot och hackat ägg.



Ostbricka med jortronssylt och nypongele



Mintchokladbakelse med jordgubbar. Sen var det en annan god efterrätt också men den han slinka ner den också innan jag kom på att jag skulle ta kort på den.



Jag har sett fram emot den fantastiska frukosten hela veckan, sen badade vi och sen var det lunchbuffé. Ja helgen har varit god som ni ser. Men i går kväll fick jag feber och hade ont i hela kroppen och jag känner mig fortfarande riktigt seg och hängig. Det händer väldigt sällan. Men nu är ju alla sjuka så det är väl konstigt om man kan klara sig undan det.

spolar tillbaka till förra veckan

Nu är hemtentan inskickad. Det var det värsta i pluggväg jag varit med om, eller kanske att examensarbetet var i klass med detta. Men uch så stolt jag är att jag genomförde den!! Så nu får jag uppdatera lite vad som har hänt och förra veckan var jag på långvisit i min hemstad! Härligt...

Jag åkte på tisdagen och hade en härlig kväll hemma. på onsdagen var vi och kollade på handboll och hade en lugn dag i övrigt. På torsdagen var jag och mor min i Kalmar på en shoppingdag! Snöoväder på vägarna så vi körda sakta men säkert fram och tillbaka och shopping blev det för oss båda.

Det blev god fika och årets första semla satt fint!



På fredagen var jag på bröllop, det var Fredrik och Charlotte som jag gick i samma klass som på gymnasiet som gifte sig. Jättefint!



Jag var där med Anna och Moa som ochså gick i den klassen. vi tog en fika sen och snackade massa minnen och uppdaterade varandra om våra liv, intressant och riktigt kul att träffa dem igen.



Det var massa snö och jättekallt



På lördagen fyllde min syster år så då var det kalas och massa god fika. På söndagen var Peters föräldrar på lunch hos oss och sen var det dags för hemfärd.


mest lästa

Just nu är artikeln om oss på Hallands Nyheter dagens mest lästa! Kul... Hör av er snälla bostadsägare!!

Hallands Nyheter

http://hn.se/nyheter/varberg/1.700979



Igår var det Radio Halland ioch dag är det första sidan och en helsida i Hallands Nyheter. Klicka på länken ovan för allt läsa hela artikeln! Hoppas att det ta ska ge något.

determinationskoefficienten

Förlåt att jag inte skriver, men jag har hemtenta och det är enorm, 30 frågor och nu har jag fastnat...

Jag ska göra ett Chi2-test av ett resultat från en undersökning. Beräkna korrelationskoefficienten, förklara det uträknade värdet och sambandet mellan ålder och lön? öhh!! Sen ska jag beräkna determinationskoefficienten och tolkar detta värde?

Vad är detta för något??? Är det någon som har koll på detta?


Intervju med Sveriges Radio Halland

http://www.sr.se/webbradio/?type=db&Id=2149841&BroadcastDate=&IsBlock=0

Svårt med bostad för unga

Bostadsbristen bland unga i Varberg är ett problem som politikerna borde ta tag i. Det tycker Malin Björk som har vänt sig till kommunalrådet Gösta Bergenheim för att beskriva sin och pojkvännens besvärliga situation.

 "Vi åker ut till sommaren när de hyr ut till sommargäster istället"

Malin Björk och hennes pojkvän har redan bott på fyra ställen under sina två år i Varberg.

– Just nu hyr vi en stuga centralt i andra hand, men vi åker ut till sommaren då de väljer att hyra ut till sommargäster i stället, säger Malin Björk.

Bostäderna de har haft är studentkorridorer och andrahandsbostäder som de måste lämna när sommargästerna kommer.

– De som har lägenheter eller hus tjänar verkligen mer pengar på att hyra ut till sommargäster. Det är väl jättesmart att göra så, men för oss är det inte jättekul.

Malin Björk har vänt sig till kommunalrådet Gösta Bergenheim och frågat om politikerna inte vill att ungdomar ska stanna i Varberg.

– Visst vill vi det, svarar Gösta Bergenheim som förstås är medveten om bostadsbristen och menar att kommunen gör så gott den kan.

Han säger att Varbergs kommun inom kort kommer att sätta av mera mark för bostadsbyggande.

Malin Björk tycker att tomma industrifastigheter ska byggas om och att folk som inte använder sina bostäder ska hyra ut dem.

– Det står tomma hus överallt och det är säkert såna som bor här på sommaren, men det är inte bara vi som lider av bostadsbristen, utan det är säkert många som skulle kunna flytta in där så länge, säger Malin Björk.



tillbaka

Jahopp, tillbaka till verkligheten. Efter en underbar vecka hemma hos familjen är jag nu tillbaka i Varberg igen. Nu ska jag gå till jobbet och i veckan börjar skolan. Innan dess ska jag göra hemtentan och förbereda seminariet tills på fredag. Vi skulle ju till Kurorten denna veckan... När då?


Frågetime

Satt och läste Sofias blogg och snodde dessa frågorna från henne, men och vilken tid det tog att fylla i...


Namn: Malin

Kallas för
: Malla, Björk eller Bjorkan

Stjärntecken:
Lejon

Höger eller vänsterhänt: Höger

Piercingar: Fem hål i öronen

Tatueringar: Nopp

Längd: 1.76

Skostorlek: 39

Hårfärg: Blond

Fräknar: Ja på sommaren kommer de små skönheterna fram...

Motto:Every day is a Fasion day! som är mitt eget men jag lever efter det är meningen med allt som sker

Kär? Klart jag är

Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja, fast jag gillar verkligen vårt lilla hus, men kikar för fullt

Dricker du? Icke... Ett litet glas vin bara för att vara trevlig till maten, en gång per år kanske hiii

Röker du? Verkligen inte!

Vilket schampo använder du? Oftast Elvitall men det kan skilja

Vilken parfym använder du? Just nu Kylie Minogue, sweet darling

Vad är du rädd för? Mörker, lustikurrar, bränder, döden... får nog avsluta där för denna listan kan bli lång

Gillar du att tvätta
? JA verkligen det är en av mina stora hobbisar, brukar stå och titta på när knappen åker runt i de olika lägena och tvätten åker runt runt, vilken skapelse.... ÖHHH vem gillar att tvätta?

Gillar du berg- och dalbanor? Jag kan åka det och dett pirrar lite kul i magen men inte så jag längtar efter det.

Senaste.....

Filmen du hyrde?
hummf. hyr inte film så ofta...

Filmen du köpte? Öhh Eric kommer du ihåg? Jag köpte, det måste varit Djävulen bär Prada, typ två år sedan...

Låten du hörde: Lars Winnerbäck här hemma iaf, men sen på jobbet är det en salig blandning, kanske Lily Allen.

Låten du laddade ner? Vadå laddat ner, sånt gör inte jag...

Personen du ringde? Anna

Personen som ringde dig? Anna

TV-program du såg? Nyhetsmorgon

Person du tänkte på? Sofia eftersom jag läser hennes svar nu...

Favorit…

Låt: Många....

Sak att göra: Sitta vid datorn... Öhh, ut i friska luften... Gu´så tråkig jag är.

Sport: Dansa! Segling

Dryck: Vatten

Kläder: Färger, leggings och långa linnen...

Film: Jag har alltid sagt Fucking Åmål på denna fråga men jag tror jag får ta och byta ut den snart. Många, nu är det nog Stig Lindbergs filmer

Bil: Bil? Nä min cykel PinkLady

Serie: Följer ingen serie men program; jag ska bli stjärna, topmodel mm

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Ja det jan jag väl inte säga annat..

Gråtit över en flicka? Njaa, möjligen om jag bråkat med Martina, nä... Kanske om någon varit taskig då...

Ljugit för någon? Det har säkert hänt en och annan gång, men mest lurats för jag kan absolut inte ljuga

Varit i slagsmål? Jopp när jag var liten, med min gamla granne, vi slogs med miniskidor kommer jag ihåg....

Blivit arresterad? Nej det har jag inte, blev stoppdad av polisen en gång på min moppe en tisdagsmorgon påväg till mitt sommarjobb, fick blåsa. Hihi Men de var nog de som ville skoja lite med mig...

Träffat någon från internet IRL? Nej

Antal…

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Vet inte

Gånger ditt namn varit med i tidningen? många gånger

Senaste…

Boken du läste? Läser Shopaholic böckerna, en efter en både på Svenska och Engelska

Personen du fick e-mail av? Mamma

Personen du fick brev av? Julkort, Anna för det kom igår... Tack

Personen du fick sms av? Mamma

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Juldagen

Saken du köpte? Frukostbuffé på Mignon, annars ett linne tror jag

Vad har du gjort idag? Ätit frukost och packat och nu fastnade jag här, ska snart till tåget för att åka hem till familjen

Brukar du svära mycket? Nej men tyvärr kan det hända nu för tiden, har alltid varit väldigt duktig på att inte göra det.

När stiger du upp på morgonen?
Olika, runt åtta men om jag ska till skolan så står klockan på 05,15

Vad har du på dig?
Svarta leggins mitt nya gråa linne som det står Just make it work på och egengjorda smycken

Vad ska du göra ikväll? Umgås med min familj

Vad är du allergisk mot? Nötter och något som jag inte vet

Var har du ont? Humm känner efter, just nu är jag kry, men igår hade jag galet ont i ryggen trodde jag hade fått ryggskott

Använder du hårspray? Sällan, bara om jag ska få någon speciell frilla och på modevisningar, mitt hår blir som tuggumi av det

Kan du stå på händer? Ja, eller har kunnat men det var längesedan jag försökte nu

Håkan Hellström eller The Ark? Båda!!

Salt eller socker? Inget, Men socker i så fall, mamma får stå för saltet, hihi

Gillar du ketchup? Gillar och gillar, jag äter inte det, men det är nog mest för att maten är godare utan och lingon är godare

Är du glad nu? Ja, men börjar bli lite trött på detta nu, hur många frågor som helst ju, ska snart gå...

Var du glad igår? Ja jag såg Mariette och så hade jag en del trevliga kunder

Vad dansar du till? Gärna glad svensk pop eller the baseballs, men afro är skoj och jag älskar jive, hur det nu stavas

Stockholm är… ? där där allt händer, borde kanske ta mig dit

Göteborg är… ? nog bättre för mig, och massa bra band kommer därifrån och så pratar de finare än i Stockholm...

Kan du sjunga? Åhhh nej men jag har verkligen alltd velat kunna det, jag ville ju vara med i ett band, fast jag och Martina startade ett band ändå, Ugly Golvmopp, men vi började aldrig spela....

Spaghetti eller makaroner? Till vad.... Svårt val

Land du vill besöka? Jag vill till England igen men självklart så hade en riktigt härlig solsemester inte suttit fel


Maryjet

Har jobbat idag, första och sista dagen denna veckan för i morgon far jag hem till Karlskrona tills på söndag. Semester!

Ikväll var vi i Sparbankshallen, det var WIC match yheyh. Jag kan inte få mig till att tycka att det är roande att kolla på, synd då Varberg är en sån innebandystad. Men ikväll var vi där för att MaryJet (Mariette) Spelade i pausen.


Pysselkväll

Ikväll har jag pluggat, skrivit på ett grupparbete. Efter det blev det lite pyssel för mig medan Eric kollade på Departed på TV3. Nu är jag trött och jag förstår inte att Eric kan hålla sig vaken han kom ju inte hem förrän 04.30 och jag drog upp honom 10.30, inte illa.

¨


iskallt

Nu fick jag lägga till en ny mapp bland alla mina bilder, den fick heta 2010. Tänk vad tiden går och mappen 2009 är verkligen fullproppad med härliga bilder från hela det gångna året. Så nu är det bara att fylla den nya mappen men ännu finare bilder ifrån detta nya året!

Jag fick faktist upp Eric till halv 11 idag, vi hade VIP biljett till MQs reastart. Jag köpte inget men Erick köpte flera jättefina saker. En tischa som jag spanat på länge, en gulrutig skjorta och en stickad kofta i samma färger som tischan, rost och svartrandig. Efter de fyndern gick vi till Mignon och åt, jag lyckades få frukostbuffé, underbart gott! De skulle egentligen sluta sälja den vid halv 12 och vi kom dit 11.40 men de hade kvar det för mig en stund till. Solen sken så vi gick hem tog på oss mer kläder och ner till havet. Ruggigt kyligt!



sommar

Sitter och går igenom alla bilder från året som har gått. Å så jag längtar till sommaren!


Söndag

Jag jobbade hela dagen igår och tanken var att jag skulle jobbat i natt också. Det var tydligen en stor fest uppe i Sparbankshallen och idag skulle det vara en kupp av något slag där. Så hela lokalen med bord stolar, tyger, golv mm skulle då ner och bort under natten och felsten skulle väl sluta vid halv 3 ca. Jag var inte där då jag var trött men Eric var där så idag kommer jag nog ha en sovande karl på ovanvåningen hela dagen.

I går spelade vi OS och X-boxen. Det var länge sedan, i längan sist tror jag, för boxen har varit sönder och på lagning i Tyskland. Man får ta det lite lugnt och vi lärde oss förra gången att inte spela flera timmar per dag så handen slits upp. Efter första längdhoppen så fick Eric en stor blåsa i handen och jag fick det efter första kula. Märkligt att ett tv-spel kan vara så slitsamt.


Julskinkepytt

Ikväll har vi mest varit nöjda med oss själva för att vi varit så duktiga idag. Det har blivit två vändor till sopsorterningen och lite småpill bland väskor och sånt. Sen lagade vi mat, det blev egengjord pyttipanna med potatis, lök morötter och julskinka!


raketer


Påpälsade för att kolla på raketer vid fästningen




Nu när jag kollade på bilderna fick jag till min förvåning se denna bilden, kolla vilken raket. Undra om det är meningen att det ska se ut som en figur eller det bara råkade bli så? Underlig iaf...



Vi hade en toppenplats vid Platsarna, här kunde vi se de vacka raketerna med fästningen som front... Vackert!


Grym start på nya året!!!

Galet vad vi har varit flitiga idag, riktigt stolt över oss. Vi vaknade halv 10, då slog jag upp ögonen rakt emot min eländiga hög av skit... Som egentligen inte var skit men det låg halvt uppackade flyttkartonger i en röra. En blandning av kläder, väskor, skärp mm. Jag bestämde mig då för att det skulle bli en röjardag! Ner och vi åt frukost, sen var det bara att sätta igång. Vi började med att röja tillsammans här nere, sen fortsatte Eric med att dammsuga och att torka golven och städa köket. Jag satte då igång där uppe, timmarna gick och jag började till sist se en ende på det hela... Åh så skönt med ordning och reda bland mina kläder.

Solen sken och vi var båda helt slut så vi tog på oss ordentligt och begav oss ut på en promenix. Vilket fantastiskt skönt väder. Det blev att trängas med halva Varberg nere på Strandpromenaden. Hem åt lunch och på att igen! Nu var det dags för alla skåp och gömmor med papper och skit. Jupp ordning på det också nu. Fantastiskt härligt och det känns att vi kunde knappt starta året på ett bättre sätt än att städa ut det gamla året och göra plats för det nya... O nej inte fylla alla gömmor igen!

Hoppas att ni också har fått en bra start på det nya året!!!


RSS 2.0