På torsdag är min mässa

Nu är det bara fyra dagar kvar tills mässan. Det går fort, man jag känner att jag har det under kontroll. Jag tror att det blir en kanon dag, men det har krävts mycket jobb.

I morgon ska jag till frisören, jag blir aldrig nöjd, men det är dags att fixa utväxten. Det är aldrig fint när det är precis nygjort men efter ett tag så blir det bättre, lite utväxt är bäst. Nu är det för mycket, så det är bara en liten period det är som bäst. Ska väl ta och klippa det lite också. De senaste gångerna jag varit hos frisören har man inte sett någon skillnad mer än i plånboken, trist.

Idag har vi städat och plockat en massa, vi känner oss så nöjda efter att ha gjort lite nytta. På tisdag fyller Eric år och skola hela dagen, på onsdag ska vi bygga upp mässan hela dagen, torsdag är mässan sen kommer mamma, Peter, Percy och Tilda på fredag, längtar så. Men denna veckan kommer gå så otroligt fort så snart är de här!


Never Denim

Den 22 januari släpps vårt nya jättesnygga jeansmärke Never Denim på BIK BOK!

I fredags hade vi en liten kurs i modellerna och hur de är tillverkade. Varje par är helt unikt då de är handslitna med prylar som borrmaskiner och stenar... Vi provade alla och jag har helt klart redan mina favoriter. Jag hade med mig kameran så här är en liten smygtitt!

Min favorit!  LeglseyParksideLeglsey

En sten som föll...

Gú så härligt, jag känner mig så lättad! Idag har jag jobbat precis hela dagen med mässan, jag är nu helt klar med antal utställare, åhhh jag kan inte tro att det är sant, jag har haft en stor klump i magen väldigt länge nu, äntligen! Resten av arbetet idag har gått toppen, jag har fått massa gjort och jag känner mig riktigt trygg och övertygad om att det kommer bli en kanon dag.

Redovisning i morgon, ska ta och korrläsa arbetet en sista gång, sen är det dags att sova, årets första skoldag i morgon så det gäller att vara utvilad...

Jag är så nöjd med dagen!!! Har längtat så efter att känna det.


Kul att göra sitt eget av det...

Jag tror att rosetter är något som kommer att följa mina plagg, jag gillar det. Nu väntar jag på att mina märken ska komma, så jag kan sy fast dem på mina verk.

Kolla även in mitt fina halsband, den stora knappen... Gillar verkligen stora knappar. Man kan göra så mycket fina saker av dem plus att man kan förändra ett helt plagg. Skoj.

Kjol jag syttKjol jag syttJag har Kul att göra sitt eget av det...

GRATTIS SYSTER

Grattis Marika!

Hoppas att du har haft en underbar dag, jag är så ledsen att jag inte kommer hem till dig. Får ta igen det.

Jag har sytt igen, ganska nöjd denna gången också, lägger ut bilder så snart som möjligt....
Trevlig helg!

Röd dag, men jag behöver ju en dragkedja

Idag har vi varit på lunch hos Britta med hundarna. Eller lunch kan man väl inte kalla det, fin lax med potatis och två olika såser, efter det kex med fin ost och sylt. Efterrätt äpple och persika, vad det nu hette, med grädde jättegott iaf. Sen gick vi en liten sväng med hundarna och sen fika. Vilken lyx. Det är en riktigt härlig gammal dam, jag provade hennes hattar idag, så glamorösa. Jag ser fram emot då hon ska visa mig alla hennes klänningar som hon berättat om.

Det är riktigt blåsigt idag, ca 14m/s, nere vid havet var det väldigt mycket och vilda vågor. Men det har varit väldigt stilla nu länge så det kanske behövdes. Det var ju inte så kallt idag så det var inte så farligt.

Nu ska jag sy lite, det är jätte kul. Har gjort om en tröja till ett linne. Nu håller jag på att sy en kjol till, behöver en dragkedja bara, det är ju stängt i syaffären idag, dumt...

Trevlig kväll!


Så kallt

Sjukt så kallt det har varit idag. Vi har som tur är inte någon snö, hoppas att vi får slippa det också. Vi har varit ute och gått nästan hela dagen, stegräknaren visar nu 21000 steg, vilket är väldigt mycket.

Detta beror på att vi har varit hundpromenerare idag. Vi har varit ute och gått med två whippetar. Vi träffade en dam ute med sina hundar för någon månad sedan. Idag var vi hos henne på fika och sen en lång promenad med hennes hundar, Diana och Athena.


Athena och Diana

Dagens recept:
2 portioner

Riv 2 morötter, 3-4 potatisar, en halv palsternacka, ½ kålrot
Pressa ur saften, kläck i ett ägg och gör "raggmunkar".
Stek ca 3 minuter på varje sida.
Detta ska serveras med stekt fläsk.
Vi stekte även vitkål till. Även gott med lingon till.
Detta var supergott och GI.


Pizza

Ikväll gjorde vi pizza, hittat ett recept som vanligt. Degen var gjorde vi av dinkelmjöl, jäst, olivolja och vatten. På hade vi krossade tomater, paprika, champinjoner, kronärtskocka, soltorkade tomater, banan, fetaost och riven parmesanost. Vi hade även god sallad till. Det blev jättegott. Spännande att prova nya recept.



Pizza


Jag har varit lite kreativ

Idag har vi bakat bullar, de blev kanongoda och de ska vara nyttiga också;

25 g jäst
5 dl fingerljummet vatten
1 dl solroskärnor
½ dl linfrö (vi hade sesamfrön)
½ msk salt
1 msk sirap
2 rivna morötter
13-14 dl dinkelfulkornsmjöl
1 uppvispat ägg
solroskärnor
(Vi hade pumpkärnor i också)

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om så jästen löser sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet, rör om. Häll i mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakhandduk i ca 40 minuter. Gör bullar och lägg på en plåt och låt jäsa i 20 minuter. Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med ägget och strö på solroskärnorna. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

GI-bullar

Jag har sytt en kjol, jag blev faktiskt riktigt nöjd, den blev billig också. Tyget gick på ca 40 kr + dragkedja 16 kr, tråd hade jag redan. Jag hade en kjol, som jag sytt tidigare, som mall. Sen höjde jag midjan på den och gjorde en stor rosett i ryggen, fint. Så klar satte jag även din mitt "märke", det lilla sidenbandet på höger sida fram.

Min kjol som jag syttBak på kjolenMitt märkeRosett


Under julen har jag stickat denna mössa och armvärmare, även dessa är utsmyckade med mitt "märke".


Mössa och armvärmare som jag stickat

Nytt år

Vår nyårs
MENY


Förrätt
Skivad tomat, sallad, mozzarella, soltorkade tomater
med balsamico och salt och peppar.



Förrätt


Varmrätt
Laxrullar med Crème Bonjour kantarell och trattkantareller,
pressad potatis, sås (Creamfraich, fiskbuljong, dill och citron), stekta trattkantareller och sparris.

(Ser betydligt godare ut i värkligheten)



Varmrätt

Efterrätt
Pannacotta gjord på lättkesella med lime, honung, vaniljsocker och gelatinblad,
garnerat med jordgubbar på



Efterrätt

RSS 2.0