Nu kommer snart familjen

Sitter och väntar på att mamma och Peter ska anlända till Varberg. Det ska bli så mysigt att ha dem här igen. Har hört ett litet rykte om att det ska firas födelsedag i helgen!  Jag har ingen möjlighet att komma hem när jag fyller år så det får bli nu. Spännade!


Låååångtorsdag!

Idag jobbar jag lång dag, butikerna har öppet till 21.00. Börjar jobba 12.30.

Igår var vi och fyndade igen, skrivbord ooch lite förvaringsmöbler. Nu är vi rustade inför flytten. Ska göra lunch strax sen bege mig!

Lassabacka vårt hak...

Idag har vi hängt i Lassabacka igen. Tragist men lönsamt. Idag spenderade vi en lång stund inne på MIO. Sen blev det storshopping på Hajen, så nu är kyl och frys helt fyllt. Tiden rann i väg så vi stannade på Stantons på vägen hem och tog varsin pizza. Jag fick ihop en galen skapelse med bla fläskfilé, kantareller, banan och ananas på. "Slemmigt men mättande" (Lejonkungen om det var någon som missat det). Nej men det var faktist gott, fast det var nästan som två olika maträtter på varandra, lite udda.

I morgon blir det heldag på jobbet, ska bli kul. Det är så mycket man vill göra när man har ansvaret, hela den dagen går oftast fortare än när man bara hoppar in 3 timmar.


Tråkig/lugn dag

REGN... REGN.... REGN.... Vad har hänt, jag vill sola! Idag är jag helt ledig, jag har suttit vid datorn och varit inne på alla hemsidor jag kan komma på. Nu orkar jag inte sitta här och ha tråkigt mer. Dags att hoppa in i duschen och bege mig ner mot stan, något måste göras...'


RoadTrip

Nu är vi hemma efter en fartfylld dag. Vi lånade jobbilen i morse och begav oss mot Lassabacka, där vi susade igenom två seconhands för att leta skrivbord. Fann inget.

Därefter var det gasen i botten söder ut. 11.30 var vi framme i Båstad, där spanade vi in city lite kvickt för att så fort som möjligt ta oss ner till hamnen. Några storfräsare/lyxkryssare låg förtöjda och självklart åkte då kameran fram. Vi tog sedan plats brevid dem för en lunch, fiskgratäng. Effektiva gick vi sedan vidare, kollade in tennisarenan och en vacker gata som mamma tipsat om. Upp mot stan igen och tillbaka till bilen, detta var båstad på två timmar.

Resan fortsatte söder ut mot Helsingborg. Vi startade med Väla men var lika effektiva där då vi ville in på Ikea. Vi skulle mest bara spana in vad vi ska köpa när vi flyttat in men självklart blev det lite köpt.


Eric sitter och väntar på maten.


Så även jag. Kolla in utsikten, jo vi bytte bord sen så jag satt inte med ryggen mot dessa skönheter.


Megagod fiskgratäng, men började med att bränna tunga rätt rejält så kände inte så mycket av smaken.


Ett "Malin och Eric kort" som vanligt, denna gången framför den fina stranden i Båstad.


Det var nog Mitsubischiträff för en hel parkering var fylld av dessa blanka bilar.


Premiär för min fina klänning jag köpte i Smögen, det var på tiden.


Förra veckan var det Tennisvecka och denna var det Brasseveckan, där av dessa glamorösa dansöser.




Wiii, Vi på RoadTrip med Eventbilen!


Tivoli och vacker solnedgång...

Idag har jag varit ledig. Satt som ni kanske ser i inlägget nedan och spanade in lite tips på inredning inför flytten. Sen gick jag ner på stan, shoppade lite och mötte upp Eric. Vi gick då till Veras fik för en god fika och sedan gick vi till EM-möbler för lite mer inspiration. Upp till Längan för att hämta PinkLady (min cykel) för att cykla bort till Kupan, vilket inte var något att ha.

Hem igen inom Kvantum där vi köpte nypotatis och varmröt lax i fiskdisken, hem för att äta. Sen gick vi ner till stan/hamnen. Där var det skaldjursfestival, såg dock inga skaldjur bara öltält och tivoli. Jag gav mig på en att försöka plocka upp ett gossedjur med en klo, sån där som är på alla tivoli, jag lyckades på första försöket. Ni ser min vinst på bilderna nedan. Efter det gick vi runt Fästningen, blåste och var lite för kallt för att vara mysigt, men solnedgången var vacker och det var några små optimister som hade träning ute på havet, en fredagskväll, starkt jobbat.

Sen gick vi och spelade minigolf i Socitietsparken och fick då Jerry Wiliams som bakrundsmusik, då han stod på scenen ca 50 meter ifrån vår kamp på banorna. Vill bara säga det att jag vann, denna gången också, kanske är lite av en talang på minigolf.

Nu är vi hemma igen. Snart dags att sova.


Min vinst, Kitty.


Något slags försök till en pose, eller något liknade.


Vacker solnedgång...


Lite av dagens köp, jeansskjorta från MQ, lika så skärpet.


Spanar inredning...



Några som har lyckats med sina hem!



Kolla in detta huset, galet!


Sjukt så fint de har, rött i alla rum utom badrummet där fick det bli enbart grönt.




Jag kan konstatera att alla som vill få det så här fint väljer vita soffor (fast nu valde jag inte de bilderna för jag vill inte ha en vit soffa), men eftersom jag sitter mycket på blocket också kan jag även konstatera att lika många inser ganska fort hur sjukt opraktist det är med dessa. Då hälften av alla soffor som säljs är just vita soffor... Vi föll inte, fast sjukt snyggt på bild!

Nya möbler

Nu är jag nöjd! Jag är inte bara en bra säljare, jag är en grym prutare också. Köpte precis en soffa, kostade 1000kr men med ett leende så fick jag det till 500kr, inte illa 50% bara sådär. Igår köpte vi köksmöbler, ekbord och "myranstolar", även det ett kap.

Nu är vi rustade för inflyttning den 15 augusti!

Grattis!

Ska jobba idag också. Skulle bara jobba tisdag och torsdag  denna veckan, men det verkar bli både måndag, tisdag, onsdag, torsdag och söndag... Får se om det blir mer.

Ikväll ska vi gå på allsången igen, mysigt bara det inte regnar.

Vill också säga grattis till kusin Christina idag, GRATTIS!

En lugn dag

God morgon!

Sitter och äter frukost nu, väntar på att solen vill kika fram så jag kan sätta mig på balkongen med min bok. Men det ser jobbigt ut där bakom molnen.

Ska börja jobba kl 15 idag, lagom. Då har jag hela dagen att hitta på något, om jag hade haft något att hitta på det vill säga.


Så kul man kan ha i mysbrallor

Idag är det söndag och som vanligt är det helt dött i stan. Vi var uppe med tuppen och hann både äta frokust och lunch innan andra strigit upp.

Igår var det Wheels & Wings, crusing med snygga raggarbilar, men andra ord total trafikstockning i hela stan. Vi var nere en sväng och kollade på dem, fulla som drägg och vissa bilar var riktigt ruggiga måste jag säga. Men det fanns även motsatsen, riktigt vackra bilar.

Idag har vi varit inne nästan hela dagen, men till sist blev jag så sugen på att plocka svamp... Väl ute i skogen gick vi vilse. Hallå! Malin, Hallå! JAa Vart är du, hallå!!! Vi lyckades tillsist finna finna varandra och då var min tunga blå, jag hade nämligen fastnat bland blåbären, gott. Väl ute från skogen gick vi vilse i villakvarteren men fann en lekpark där vi stannade ett tag...



Det blev ingen svamp...

Vill ha dig lilla doggis


Kan du inte vara valp i ett år till?

only me


Rosa

Nu har det hänt lite här på bloggen. Mitt liv är ROSA, så varför inte även ha det så här...

Men galet vad klurit det är med alla dessa koder, ska sova nu, helt slut i ögonen.

God natt!!


Ledig

Idag är jag ledig, än så länge iaf. Solen skiner och jag ska snart bege mig ner mot stranden och ligga och läsa min nya bok i sanden.


Lite bilder från veckan


Jag och Eric på Aspö


Eric och Peter snickrar lite, det blir ett tak på nya förådet.


Premiär i min OK-jolle...

Framme

Nu är vi i Varberg igen. Sitter på Balkongen och solar lite nu innan det är dags att gå till jobbet.

Gick innom Bokia på vägen från tåget och köpte andra boken av Kinsella, på engelska. De har alla böckerna här Niclas...



book cover of   Shopaholic Abroad   (Shopaholic Takes Manhattan)    (Shopaholic, book 2)  by  Sophie Kinsella

Tack underbara familj

Jag har haft det helt underbart denna vecka, både i helgen när Marika och Axel var på Varbergsbesök och nu dessa dagar hemma.

Det har varit så mysigt och vi har gjort allt det som gör sommaren fulländad. Seglat, solat på bryggan, båttur, Kristianopel, härliga morgonpromenader med doggisarna, grillat, minigolf och Glassiären....

Saknar er redan, men ni kommer snart!


Livet i RosenRosa


Kristianopel

Ikväll var vi i Kristianopel och besökte Rosengården, åt på Gästgiveriet och njöt av en fantastisk kväll...



UNDERBAR DAG

Åh vilken härlig dag!!! Vi startade med Vämöleden, en härlig promenad med hela familjen. Jag och mamma har gottat oss på bryggan nästan hela dagen. Eric har hjälpt Peter att bygga lite. Nyss serverades det ett härligt mellanmål med kräm och sillmackor. Dags att slänga sig in i duschen för sedan bär det av mot Kristianopel för en mysig kväll och en bit god mat...  Vi ska även svänga innom Lilla Butiken där de har Marimekko-prylar och även Rosengården.

UNDERBAR DAG!!!


Alla hade vi skoj på Fun City




Lillstrumpan och Systeryster

Nu har vi finbesök. Igår hade vi en toppendag, Marika och Axel kom till Varberg kl 13. Då åkte vi till deras övernattningshus och lämnade av lite prylar och hämtade nyckeln. Sen gick vi ner på stan för en fika. Därefter tog vi en snabb stadsvandring, vi visade bla mitt jobb (Bik Bok) och skolan. Sen var vi uppe på fästningen, gick runt och kollade på alla kanoner och även inne i museet, vilken höjdare. Två timmar senare, nöjda och glada, samt en Axel som var trött i benen, begav vi oss upp till oss för att vila lite och svida om. Dags för en go bit mat på restaurang.

Innan vi anlände till matstället tog vi vägen förbi vårt blivande hus. Väl på plats på Cheers & Beers (restaurangen) lämnade vi vår beställning, "när kommer maten egentligen?", Lilla gullunge, känder igen det där sen jag var liten, bara en lång väntan. Men här hade inte servitören lämnat vårt bord knappt så det skulle nog dröja en liten stund. Men Lillstrumpan fixade det så bra och maten var jättegod.

När vi hade ätit upp gick vi till bilen för en liten tur. Vi körde nerom Apelviken, där var det SurfesDay, så det kryllade av Kitesurfare och det blåste mycket, kul att se. Sen åkte vi ut till Träslövsläge för en efterrätt på Tre Toppar, gott men på tok för mycket, "Den som gapar efter mycket". Sjukt mätta begav vi oss hem till oss för att titta på Sommarkrysset, efter det åkte de trötta bort till sitt lilla boende. Vi kollade på Ondskan sen var det natta.

Snart kommer de hit för lite frukost och sen blir det lek hela dagen på Fun City!!!
Snälla regna inte!!!





Antagen!

Högskolan strulade till det för sig men nu är det löst. Jag är antagen till Kandidatåret i Företagsekonomi. Det kommer nog bli ett hårt år, både mycket plugg och tågresor, men underbart när det är över.

Jag skulle vara ledig idag, helt ledig... Men Johanna på jobbet var sjuk så jag ska jobba idag, det är bara att ställa upp... Det är verkligen skitväder idag... Men jag startade dagen med Yoga nere i Apelviken, så vansinnigt kallt och regnigt. Men vi var säkert runt 50-60 stycket, gubbar som damer, både unga gamla och barn. Trevligt men kunde varit bättre väder.


Allsång i Nöjesparken

Igår var vi på allsång, jättemysigt. Vi sänkte säkert medelåldern väldigt mycket och vi sjöng också. Ikväll kanske vi ska kolla på Charlotte Perelli, men hon börjar tydligen inte spela förrän vid 23.30, lite sent för en panshis som mig, då sover ju jag, hihi.

I morgon jobbar inte jag, kryss i taket, undra vad man gör när man är ledig... Är ínte van vid det, sovmorgon kanske.

Sitter och kikar lite på vad vi kan hitta på när systeryster och lillstrumpan kommer, vädret verkar ju inte vilja var med oss iaf, trist.

Jahopp kanske ska ta och plocka lite här på vår lilla kvadratmeter, kan ju lyfta på en kudde eller något, flytta på ett par skor eller lägga ett papper på ett annat ställe. Mycket mer går inte att göra i detta lilla plazet, jo vattna blommorna...


Dagens frilla



Ett första försök till rosettfrillan...

Får väl försöka

Fick höra att min kusin tycker att jag är dålig på att blogga. Men jag har inte tid, ska väl ta och försöka bli lite bättre iaf.

Det är mycket jobb nu, kul är det också. Det är massa turister så kunderna talar allt ifrån Norska till Skånska till Norrlänska till Tyska till Engelska..... Kul, och de flesta är shoppingsugna också vilket är det bästa av allt.

På torsdag kommer vi ha ett lite event i butiken, vi tillsammans med Carlings. Vi kommer att ha 20% och bjuda på gottigheter samt partaja lite... VÄLKOMMEN! (lite smygreklam)

Jag vaknade inatt av en hemsk smäll! Åska och spöregn, jag som ville sola idag. Ska till jobbet om ett tag, börjar kl 14, ikväll ska vi på Allsång i nöjesparken, premiär! Hoppas att det inte regnar då.

I helgen kommer min syster och lilla Axel på besök, då ska det baskemej vara fint väder..... Ska bli jätte skoj, sen blir det hometown nästa vecka. Kanske även Öland en sväng. Vi har semester i hela tre dagar, så det gäller att ta vara på dem.



En helg med massor av skojigheter

Nu är jag klar med min sommarkurs i retorik, den var verkligen bra och jag är glad att jag läste den då jag är övertygad om att jag kommer att ha nytta av det jag lärt mig.

Nu har Karro (min boss) i butiken varit på semester, hon har seglat bland de Grekiska öarna, hummf inte alls avundsjuk. Så vi har fått klara oss själva, vilket vi gjort med bravur. Jag fick uppdrag att göra lönerna vilket jag hoppas blev som det skkulle, det är kul när man får lite ansvar.

Nu ska jag snart gå till jobbet, jobbar 11-14 idag. Sen ska jag och Eric troligen upp på fästningen. Det är medeltidshelg där. Synd att det inte är nästa helg då Marika och Axel kommer, Axel hade nog gillat det. Ikväll är det Rockfesten här, det blir även en sväng dit.

Sen kanske det blir en tur bort till nya Saluhallen i Breared, vi har inte varit där ännu. Om det är fin väder i morgon tänkte vi cykla bort till Gätterön och spana in hur vackert det är där och ta med basdkläderna förståss.

Nä nu måste jag göra mig klar för jobbet!!

RSS 2.0