JIPPY

Nu är sommaren verkligen här...! Idag tog vi en sväng till Kungsbacka, lite småshopping och jag fann till slut min drömklänning, jag kommer bli som en prinsesstårta. Vi köpte även en vollyboll, som vi inte var sena med att prova samma dag.

När vi kom tillbaka till Varberg, gick vi hem och slängde på oss badkläder, fixade mat som vi tog med oss ner till beachen. Jupp, klockan halv 5 var vi på plats och då hade alla andra lämnat stranden. Så vi fick den för oss själva, vi testade vår nya boll, solade, åt vår mat och tog årets första dopp. Sommar var det ja, klockan sju lämnade vi stranden och det var fortfarande väamt och skönt.

Vi har precis skickat in vårt examensarbete, helt sjukt underbart, vi är så nöjda!


Sommardag

Synd syster att ni inte var här idag, Har varit en riktigt härlig dag.

Först blev den en liten shoppingtur sen tittade vi på modevisningen i Brunnsparken, efter det tog vi en fika/lunch. Under denna tiden var vädret halvkass, men det började klarna upp och jag hade faktist spanat in på SMHI att det skulle bli klart efter kl 12, de hade rätt. Så vi tog fram våra cyklar och började trampa bort mot vackra Träslövläge.

Vi cyklade först ner till Appelviken för att kika på kitesurfingstävlingen, de måste också varit nöjda med dagens väder, varmt, sol och mycket vind.  Vi tog en liten mysig "senväg", genom stugområdet, över stängsel, åkrar och stigar. Men vi kom fram till sist. Då blev det glass på Tretoppar. Jag tog bananchoklad, kokos och min favorit gräddnöt. På detta hälldes varm nötsås, ta det om ni ska dit, ruggigt gott. När vi kom hem la vi oss i solen någon timme sen gav sig Eric av till jobbet. Nu är det Robinson!


Fullt ös nere vid stranden då det var kitesurfingstävling.


Dundergod glass på Tretoppar.


Sommarkänsla vid båtarna i Träslövläge.


Min favoritbild från Hagedornvisningen, det är Carlotta, jag och Pernilla

Nu börjar det bli klart

Äntligen, efter flera veckors stök och arbete är det nu nästan klart. Nu flyttar vi in våra prylar och sätter upp tavlor, gardinstång, gardiner, skåp och hyllor. Eftersom vi flyttar ut om mindre än en månad, vill vi ju inte sätta upp och ställa fram så mycket saker. Vi vet ju inte vad som ska vara kvar.

Ut med pappen nu är målningen klar.Tekniska jag fixar fast väggutagen
Vitt och fräscht. Ut med skyddspappen och tekniska jag skruvar fast väggutag. Ser dock livsfarligt ut men jag lovar det var säkert! Tror jag...

Saker börja komma på plats, upp med gardinstången
Prylar och möbler börjar komma på plats, vi bytte ut gardinstången till min gamla. Den som var här var tjock och guldig.

Nästan klart...
Nya gardinen, ser enkelt och stilrent ut.

En vandring runt vackra Varberg

Igår fick vi uppleva hela Varberg, vilket var på tiden. Vi tillsammans med 1400 andra damer och herrar (vi var bland de yngsta) från hela Sverige deltog i TappaVarvet, men med olika sträckor. En riktigt upplevelse på totalt 3,6mil.

Det har ju regnat hela veckan så alla var riktigt nervösa över hur vädret skulle bli denna lördag. Men klockan 9 möttes vi upp i Societetsparken för att ta del av information och sen bar det av och vi fick solsken hela vägen. Vandringen gick längs strandpromenaden, upp i stan, över torget mitt i marknaden, bort mot Håsten, in i villakvarteren, ut till gamla handelstaden, genom Träslövsläge, genom en kohage, tillbaka längs strandpromenaden (fullt av surfare då det blåste väldigt mycket denna dag) och upp på borggården i Varbergs fästning. Längs vägen var det 6 stopp där det bjöds på frukt, fika, underhållning och lunch.

Jag har aldrig vandrat så långt tidigare och var rädd att jag inte skulle orka eller få ont i fötterna. Men målet var att ta mig runt. Efter sex timmar var vi i mål och både jag och Eric var tacksamma att vi inte hade känt efter om vi hade ont tidigare. När vi sedan skulle lämna borggården för att gå hem insåg vi att vi nog hade en och annan blåsa på fötterna och benen var ruggit tunga. Vi stapplade oss ca 100 meter sen tog vi glasspaus. Vi insåg att det nog var bäst att gå och handla mat direkt, för när vi kommer hem blir det nog inte att vi skulle orka lämna soffan. Sagt och gjort till Kvantum det bar och när vi kom hem däckade Eric. Duschen var efterlängtad och fötterna, AJ! Jag kunde inte ens spruta vatten på dem, så ömma. Kollade på dem och tyckte att stortåarna såg väldigt stora ut... Inte konstigt då halva tårna var stora vattenblåsor.

Hela kvällen spenderades framför tven och efter Robinsson slocknade vi.

Idag har vi målat väggarna så nu är det iaf helt vitt i tvrummet. Men det ska målas igen. Men innan vi kunde börja måla behövde vi nya pänslar och rollisar. Så vi tog på oss skor, jag fick ta sandaler som inte täckte tårna, för att sedan ta fram cycklarna, punka på Erics cykel. Jahopp bara till att gå till Lassabacka då, på rekordtid i långsamhet. Jag kände mig som en 90åring. Stapplandes kom vi tillslut hem iaf och har nu målat.... Så nu....pluggdags.

Eric innan start i SocietetsparkenJag redo att ge mig iväg
Vi innan start i Societetsparken

Över torget mitt i torghandlen fick vi gå tillsammans med dessa musikanter

Eric hittade några vännerFikastopp ute på landetJag hittade också vänner
Vi fick även uppleva den vackra lantidyllen, fika inne på en gård med ett band som spelade, massa djur av olika slag, söta små stugor och lyxiga stora sommarvillor med havstomt.

I mål i ett blåsigt borggården. Kallt och trött.GlasspausKolla halva tån är en vattenblåsa, aj.
Väl i mål.... Trött, mör, glass och blåsor.....

Vi är sjukt stolta!

Renovering

Det är inte lilla jobbet det här, jag tror att vi båda tänkte att det var betydligt mindre att göra.

En dag gick åt att riva tapeter, dagen efter målade Eric hela rummet med en färg som luktade galet starkt i hela huset. Just nu har vi vår jobbarkollega, som är snickare, Christer här, han spacklar. I morgon ska allt slipas, sen kan vi äntligen börja måla väggar, tak och lister. Vi bor just nu i ett kaos. Möbler, prylar, mattor och kartonger i hela huset. Men det blir nog bra när det är klart.

Tapeten som var under. Spännade!

I MIN PLUGGVÄRLD

Jag bor vid min dator just nu. All min vakna tid sitter jag vid den. Måndag till fredag är det examensarbete som gäller, lördag och söndag är det engelska... Med andra ord är jag inte speciellt social just nu. Sen klämmer jag in jobb då och då också.

Vi har börjat renovera i tvrummet nu också, som om det inte var mycket att göra redan. Fortsättning följer på den delen...

Middagsrast slut... Plugga igen!

Vår eller sommar?

Vad hände egentligen... Från att ha haft vinterjacka och möjligen vårjacka de allra varmaste dagarna till att alla går omkring i sandaler, sommarklänningar och skjorts. Vad hände? Ville det inte vara vår längre, den har ju precis börjat. Jag låg i bikini på vår bakgård igår och pluggade hela dagen. På kvällen satt vi ute och grillade sen gick vi ner till havet för att kolla på elden. Det var en otroligt härlig kväll, När klockan var halv 9 så hade alla fortfarande bara klänning, skjorts, linne och sandaler på sig. När vi varit nere vid elden gick vi hem, jag satte mig då för att plugga.

Idag ställde jag klockan på 8 och har nu precis ätit frukost och ska sätta igång med plugget. Vadå röd dag och ledig, en dag som alla anndra förutom att inget är öppet, plugget väntar inte för det, måndag som söndag, det måste göras och det är ingen annan som kommer göra det åt mig...

Tog lite fina bilder igår på våra blomster bak på vår lilla gård. Ni ska se våra äppel och päronträd, idag är de så galet vackra, de har slagit ut på två dagar. Det går så fort.

Igår fyllde min halvfar Peter 50 år, Grattis! Han och mamma är i Barcelona, de var på fotbollen i tisdags, sjuk stor arena. Vi ringde och sjöng för honom igår iaf. Hoppas att de har det helt underbart.

Idag flyttar min bästa vän Martina till London, jag vill önska dig all lycka gumman! Grattis till jobbet och hoppas verkligen du hittar ett bra boende. Var försiktig och ät ägg, bacon och rostat bröd till frukost varje dag. Vi hörs och jag kommer och hälsar på dig.




RSS 2.0