Ostbricka och melodifestivalen



En helmysig kväll till Melodifestivalen! Peter Jöback måste ju vara jordens sötaste karl, overklig. Låten var ju dessutom kanon, Anna var också jättebra. Jag hade dock gärna sett Sibel vidare också, synd där.

Nu ska vi se på Luftslottet!


Eventarnas stolthet!

En kille som gick i vår eventklass är i Vancouver nu, detta är ett citat från honom:

"Har precis skakat hand med den svenska kungen och serverat kakor till Christer Fuglesang! :)"

Erik du är ju så grym, du kommer att gå grymt långt!

Full fart

Gó morgon, fredag idag igen. Blir snart lite rätt när tiden går så fort. Hinner ju knappt reagera på att det är måndag så är det söndag igen. Vi har mycket i skolan just nu, tre stora saker samtidigt. Plus att jag jobbar nästan varje dag nu när bossen är på semester i två veckor. Hinner inte riktigt med allt, disciplin! Sen har jag ju min starta eget-kurs också… Allt blir ju lite mer då allt är i Borås också. Krävs ju 3 timmar extra för allt.

Igår var det VIP kväll på Fashionoutlet i Borås då filmen från modevisningen skulle visas, jag jobbade och missade det, så otroligt besviken.

Idag ska jag träffa en tjej, Evelina. Hon gick eventutbildningen i klassen över mig och har nu startat eget företag. Jag är ju på gång att göra det nu i vår och vi har lite planer, så idag ska vi ha lunchmöte på Tovedals. Ska bli skoj. Sen är det jobb, 13-18.30.

De hade flyttat en lektion som skulle vara på måndag till i eftermiddag, så jag kan inte vara med, men jag tog igen det igår i vårt grupparbete, så det är lugnt.

Nu innan halv tolv har jag lite att stå i så det är bäst att sätta fart!
städa
plugga
duscha
Bokiarean
dagens citykoll...


nytt från sonia rykiel


Kanske är jag otrogen nu när jag handlar på H&M istället för min butik men jag fullkomligt älskar Sonia Rykiels kollektion. Skickade in Eric på H&M i Göteborg i går för att köpa broscherna, det fanns bara den ena kvar, men den var den bästa, ska dock försöka få tag på de andra två också. Det har även blivit en tygbag där jag bidrog till Unicef.


Bort med snön



Idag har vår gata blivit rensad från snöhögar. Härlig!

Spännade kreationer på film

I måndags så var jag med och spelade in en modevisning på film. Det var jag och en kille som var modeller för alla kreationerna. Det var skoj men så sjukt kallt, mörkt och otäckt. Vi filmade i en gammal industrilokal, mindre modern om jag säger så, rätt öde och skitläskig! Det var väl ca 5 grader och inte mycket till kläder vilket resulterade i en superförkyldning. Filmen ska visas i morgon på en VIP-kväll i Borås, kan dock inte vara där, ska jobba, så jag får hoppas att jag kan se den någon annan gång.


modevisning på film?

Sitter i skolan i Borås nu och väntar på att tiden ska gå. Tog tåget vid sju gick upp kl 05 idag. Dagen var lite osäker då jag inte viste om tåget skulle gå. Men det gjorde det iaf. Vi hade lektion til kl 12 sen lunch. Nu har jag och Anna suttit och pluggat lite och hon for hem med 3 tåget.

Väntar på att kl ska vli 17 då det är Enterutbildningen... Efter det ska jag filmas, en modevisning som ska visas på en VIP-kväll på torsdag. Spännande, jag vet inte riktigt vad det är en men det verkar bara var två modeller. Eftersom sista tåget går kl 20 så måste jag helt enkelt bli kvar i Borås så jag ska bo hos Sandra som gick i samma eventklass... Tack snälla du!

Vi får se vad det blir, men just nu har jag lite tråkigt i väntan på rättan tid...


sonia rykiel


Min kavaj


Annat från Sonia Rykiel

shopping i Göteborg



Jag köpte en rosa stickad kavve från H&Ms gästdesigner Sonia Rykiel, så fina kläder och allt i stickat!



Brillor från Monki


Örhänge från Gina



Stickad topp från Monki och kjol från Carlings


Gó morgon



Startade dagen med att med hela min kraft slänga mig mot dörren... (Blir nog ett fint blåmärke på höften i morgon... ) En gång till och en gång till. Men jag lyckades inte komma ut. Eric hade hittat tekniken och lyckades öppna dörren, trodde att vi var helt insnöade och inte skulle kunna komma ut. Nu har jag iaf kommit in igen efter att ha skottat utanför oss och hyresvärden. Ganska jobbigt faktiskt. Men Eric har skotat flera gånger nu och hyresvärden och hans sambo skottar ju flera gånger om dagen så jag kände helt enkelt att det var min tur denna gången.

Det är ett uppehåll i snöandet nu. Har kollat runt på alla tåglinjers hemsidor nu men får ingen riktig ordning på det hela. Mycket eller nästan allt är ju inställt men man vet ju inte vilka. Skulle ju som sagt till Borås idag egentligen. Men vi sköt upp det till i morgon. Så jag och Eric hade tänkt fara till Göteborg och gå på modemässans sista dag som jag hade planerat in innan jag skulle vara med på visningen. Så nu vill jag ju verkligen dit. Vi gör väl ett försök. Men om vi kommer dit kommer vi väl inte hem…


en Lördag i snö



Dagens köp, kavve!



Ikväll har vi kollat på Melodifestivalen och käkat kladdkaka. Sen skulle vi kolla på en film men den hade vi redan sett så vi tog på oss och gick ut i snön istället. Här står Eric på en väldigt hör snöhög...



Det ser ut som om jag ligger ner i snön men det är en snövägg bakom mig som jag ligger mot, alltså flera meter hög...



Eric har rullat runt och kastat sig i snön... Nu hänger alla kläder på tork och det är dags att sova... Skulle till Borås i morgon för att gå en modevisning men tågen lär ju inte gå i morgon heller så det blev inget... typist.


gó kväll



Nu har det kända kuvertet dimt ner i brevlådorna. Hoppas att det ser bättre ut om ett par år...



Detta fina konstverk skickade min mormors syster Annie till mig i veckan. Jag ritade den till henne när jag var liten, tyckte det var jätteskoj! Tack...



Såhär såg jag ut när jag kom hem från jobbet idag, snökaos!



Mitt nya favvishalsband, det är i silver inte guld som det ser ut på bilden...



Eric i snön. Det var mer snö längre in, det gick åvanför knäna, tokmycket. Bakom ligger en lägenhet... återkommer om den!


...

Snö snö snö... Så otroligt mycket snö. Tur att vi inte skulle med tåget idag, då hade vi väl inte kommit hem ikväll.

Jag ska jobba sen idag men jag tänkte faktist plugga lite nu på förmiddagen, tenta om några veckor. Kanske är ute i god tid, men om man kolla på mitt schema de kommande veckorna har jag inte många minuter över att plugga på så det är väl bara att sätta fart. hade gärna tagit mig ut en sväng också men det är nog inte så lätt att ta sig fram i snön, så jag blir inne tills det är jobbdags. Önska ratt jag hade kunnat sova lite längre när jag väl har sovmorgon, utan ställd klocka så vaknar jag alltid ca 07.15...

Läste på hn.se idag om Vänsterpartiets förslag, har de lyssnat på mig eller? Men jag vet ihundands om kön blir kortare...

http://hn.se/nyheter/varberg/1.738321--v-vill-sanka-aldergransen-i-bostadskon


semla ska det vá!

Tog mig till skolan idag, känt att jag har haft feber hela dagen så jag for hem med tåget kl 15. Kom samtidigt som Eric till Varberg- Ingen av oss hade ätit någon semla under dagen så vi gick upp till Madali och tog varsin semla, te och kaffe. Den semlan var verklliogen helt perfekt och tokstor. Jag gillar mandelmassan mest och i dessa var det mycket och ruggigt gott.

Nu har vi handlat, Eric lagar laxsoppa och jag ska bädda ner mig under ett täcke framför tven och hoppas på att må bättre tills i morgon. Då blir det skola igen och på kvällen ska jag och Anna till Breared på Fest och Bröllopsmässa, mysigt.

Trevlig kväll!



Helförkyld

Jaha nu var jag inte bara lite förkyld längre... Kan knabbt öppna ögonen och näsan värker, ja hela kroppen värker... Nyser och snyter mig om vart annat. Jag har inte varit sjuk på väldigt länge. Men men om en timme ska jag gå till tåget och åka till Borås. Ska träffa killarna i gruppen och bli klara med vår affärsplan. Sen ska jag sitta och glo för att vänta på att kl ska bli 5 då Enterutbildningen är. Hemma 21.30 igen... Orkar jag detta?


Semeldagen idag också, inte att förglömma!

Grattis Kalla!!!!!


min ena näsborre är förkyld

Gó kväll!

Jag har jag jobbat, skoj! Det var ju nästan en vecka sedan sen sist. Det hade kommit in massor av fina vårkläder under dessa dagar. Har varit förkyld i ena näsborren hela dagen men nu haar det slagit ut i hela kroppen, hoppas att det drar snabbt förbi.

På vägen till jobbet gick jag inom Hagedorn för att prata med Anna och höra om Fashion Week i Köpenhamn, så avis! De hade fått in smycken i butiken och jag blev såld på ett armband direkt... Kunde inte låta bli att låta det komma med mig hem.



Dagens lyxmiddag stod serverat när jag kom hem efter jobbet, gott som vanligt. Kockens uppläggning är den översta bilden och den nedanför är min tallrik, inte lika noga där kanske...



Blommor från helgen, alla hjärtans dag har ju passerat!


Båtmässan


Vinterpromenad

I torsdags var det strålande väder och jag hade en timmer till övers så jag gick ner till havet och njöt, så vackert!


Sushi


Idag har vi varit i skolan i Borås hela dagen. Ganska skoj, 07 tåget sen lektion 10-12 i metod och forskningsmytologi. Lunch, jag och Anna tog oss äntligen till ett sushiställe. Nu har jag verkligne lärt mig att äta sushi och så gott det är. Såklart var det buffé, det blev tre tallrikar, tokmycket... Det kostar 95 kronor vilket är ganska dyrt för en lunch men med tanke på att på ett annat sushiställe kostar det 75 för 10 bitar och vi åt minst 25 var så då är det ju inte så dyrt... Efter lunchen var det lektion igen, Entreprenörskap, givande lektioner båda två idag... Kul att träffa alla också. Men mycket tåg som vanligt.


Lite bilder



Vårt lilla hus i all snö



Jag och Anna på vårt älskade Boråståg...



Pappa och Ingrids söta lilla Ludde



Jag och mamma hjälper mormor att tapetsera.

Förbannade SJ

Jag har haft en underbar helg hos pappa och Ingrid. Idag var jag även hos mormor och mamma var på besök där också. Supermysigt med andra ord.

Men dagen har inte avslutats så bra. Skulle ta tåget kl 15.32 från Hässleholm till Varberg. När jag kom till stationen så stod det att tåget var inställt och ersätts med buss från Magasinsgatan bredvid stationen. Vi står ca 50 personer och fryser ute på gatan och de säger i högtalarna att tågets ersättningsbuss kommer 15.38. klockan blir 16.10 och ingen buss kommer. Vi är nu halvt stelfrusna hela bunten. Det börjar spridas i folkmassan något om kl 17. Fem minuter senare har vi alla hamnat i en lång kö till resecentrums info. Stackars gubben fick nog ta en del skit från alla arga resenärer. Men vem sjutton ska man prata med då. Ingen info alls!

Ja han säger iaf att det ska komma en buss till Göteborg kl 17. Men jag vill vara säker på att komma hem så jag begär en biljett till ett tåg som ska gå kl 18.28. 16.50 står jag och en annan tjej nere där bussen ska stå för att säkert komma med då vi är väldigt många som ska få plats. Det kommer en buss och alla kommer springandes. Men denna buss ska bara gå till Halmstad. Jahopp, det hoppar på tre glada och bussen kör iväg. Tre personer på en hel buss, sanslöst. Men han sa att det skulle komma två bussa till Göteborg innom fem minuter och nu är kl 17.10. När klockan är 17.30 vet vi att tåget som skulle gå 17.28 är minst en halvtimme försent, men nu står det 17.51 så vi beger oss mot perrongen för att ta tåget istället då det inte kommer någon himla buss. Jag har nu ingen känsel i fötterna och har kramp i hela ryggen och axlarna för jag fryser så. 17.40 ställer jag mig ute och vänta på tåget och 17.58 kommer det äntligen!

Fortfarande inte en gnutta information, det är så sjukt dåligt!!!

Kom alltså hem 19.30 istället för 17.11.

Någon hjälp SJ för de kan ju inte klara ut ett smack!!


Lite allt möjligt vetande

God morgon!

Sitter i skolan i Borås nu och väntar på att kl ska bli 10.00 då vår lektion börjar. Det är ju så kass med tåg som går så vi fick ju ta 07 tåget idag iaf.

Så en och en halv timme hit och samma hem kl 12 för två timmars lektion. Lite trist men så får det vara. I eftermiddag ska jag äntligen fara till pappa, det är över ett år sedan jag var där. På söndag ska jag träffa mamma och mormor plus mina gullhundar. Så det ska bli en supermysig helg, utan jobb! Det var längesedan...

Lite övrig uppdatering:

Jag fick VG på den förfärliga hemtentamen som jag skrev om för ett par veckor sedan, med andra ord toppbetyg! toknöjd, får väl säga att det var värt all slit och tårar...

Jag har blivit antagen till en diplomutbildning för starta eget, kick off på måndag kväll. Ska bli jätteskoj!

Jag är projektledare för en modevisning som ska vara i Varberg på Statt den 28 april, ännu roligare.

Jag är snart klar med skolan, sjukt underbart men det sätter lite press...

Jag och Anna ska förgylla våra tomma minuterar (om det kommer finnas några) under våren med att skriva examensarbete om PersonalShopping...

Jag ser fram emot nästa helg då mamma, Peter, Percy och Tilda. Vi ska på båtmässan i Göteborg och ha en underbar helg...

Jag är störtförtjust i min pälsmössa som jag fått av mormor, sitter och klappar på den nu och varm och gó är den också...

Jag har insett att all ledarskaputbildning som jag haft med Tomas Thaung bla har satt sina spår, " Man ska aldrig säga man, man ska säga jag"... Joppp lite har satt sig iaf. Men det kan låta rätt själviskt att bara säga jag hela tiden men jag är väl redan arbetsskadad... eller studieskadad kanske...?




Där fick jag så jag teg


Du milde vad det snöar!! Jag sa i veckan att vi inte hade så mycket snö här i Varberg.... Men där fick jag så jag teg. Eric är nu i Göteborg, undra om han kan komma hem igen ikväll, kan ju inte tänka mig att tågen går som de ska.

Hörde hur flitig vår hyresvärd var här ute, var tvungen att gå ut och peppa honom lite.


uppföljning i Hallands Nyheter


Ordning och reda

Nu har vi äntligen skrivit på kontraktet på lägenheten så det blir inflytt någon vecka innan 1 maj om allt går som planerat. Vi ska ju vara här ifrån 1 maj och vi orkar inte med allt på ett dugn igen. Efter vi varit och lämnat in kontraktet tog vi en sväng på stan och åt lunch. Eric är också ledig idag men han ska till Göteborg ikväll. Äta middag med sina klasskompisar. Kul att de äntligen ska hitta på något.

Jag fick ett syskrin av mormor i julklapp precis som jag önskat mig. Idag när jag ver ledig så passade jag på att göra i ordning bland mina syprylar som jag har haft lite här och där i skokartonger och liknande. Det blev toppen!


RSS 2.0