Frasigt och gott
Igår gjorde vi egna våfflor. Riktigt gott. På hade vi glass, sylt och riven nötchoklad!
GÖR SÅ HÄR
- 1. 1 sats blir ca. 13 st våfflor.
- 2. Smält smöret (2 dl är ca. 180 gram)och låt det avsvalna.
- 3. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och häll i vatten och mjölk ,rör om till en slät smet.
- 4. Tillsätt äggen (uppvispade)och det smälta smöret. Rör om till en slät smet.
- 5. Är smeten för tjock tillsätt mer mjölk. Är smeten för lös tillsätt mer mjöl (rör ut mjölet i lite smet så blir det mindre klumpar).
- 6. Låt smeten få svälla en stund innan du gräddar våfflorna.
- 7. Hetta upp våffeljärnet, smörj och häll i lagomt med smet. Smörj därefter vid behov innan varje våffla.
- 8. Ät våfflorna allt eftersom de gräddas. Lägg dem inte på hög , de mister sin frasighet då, sprid ut dem om du har många på gång.
Serveringsförslag: vispad grädde, glass, sylt/bär
Kommentarer
Trackback