Frasigt och gott

Igår gjorde vi egna våfflor. Riktigt gott. På hade vi glass, sylt och riven nötchoklad!

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. 1 sats blir ca. 13 st våfflor.
  2. 2. Smält smöret (2 dl är ca. 180 gram)och låt det avsvalna.
  3. 3. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och häll i vatten och mjölk ,rör om till en slät smet.
  4. 4. Tillsätt äggen (uppvispade)och det smälta smöret. Rör om till en slät smet.
  5. 5. Är smeten för tjock tillsätt mer mjölk. Är smeten för lös tillsätt mer mjöl (rör ut mjölet i lite smet så blir det mindre klumpar).
  6. 6. Låt smeten få svälla en stund innan du gräddar våfflorna.
  7. 7. Hetta upp våffeljärnet, smörj och häll i lagomt med smet. Smörj därefter vid behov innan varje våffla.
  8. 8. Ät våfflorna allt eftersom de gräddas. Lägg dem inte på hög , de mister sin frasighet då, sprid ut dem om du har många på gång.

Serveringsförslag: vispad grädde, glass, sylt/bär

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0