Dinkelfrallor!



25 g jäst
5 dl fingerljummet vatten
1 dl solroskärnor
½-1 dl pumpakärnor
½ dl linfrö
½ msk salt
1 msk sirap
2 rivna morötter
13-14 dl dinkelfulkornsmjöl
1 uppvispat ägg
solroskärnor


Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om så jästen löser sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet, rör om. Häll i mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakhandduk i ca 40 minuter. Gör bullar och lägg på en plåt och låt jäsa i 20 minuter. Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med ägget och strö på solroskärnorna. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0